avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... locuinta de serviciu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

locuinta de serviciu

Buna ziua ma numesc Cristina si sunt din judetul iasi si de cateva zile ma confront cu o problema destul de acuta.De aproximativ 2ani locuiesc intr-o locuinta de serviciu(a fost a tatalui iar in urma decesului m-am substiuit eu in drepturile lui preluand locuinta de serviciu-un apartament cu 1cam. cu tot cu datorii ,am platit toate datoriile iar persoana juridical mi-a reinoit contractul de chirie pe numele meu urmand ca,ulterior,sa-l cumpar –mentionez faptul k in 2007 o asemenea locuinta de serviciu a fost cumparata de un chirias la suma de 300.000.000lei vechi ) platind lunar o chirie rezonabila de 163lei.Acum 2 zile mi-a venit o instiintare prin care imi adduce la cunostiiinta k pana la data de 15.10.2009 sa imi exprim un raspuns in scris cu privire la cumpararea imobilului dar la un prêt destul de mare 19.000euro si plata trebuie sa o fac cash pana pe 31.12.2009 sau daca nu mi-a dat termen un an de zile sa locuiesc in continuare aici dar cu plata un chirii mult mai mare-la pretul actual al chiriilor.In situatia mea aflandu-se si alte 26 de familii. Va rog din suflet sa imi raspundeti la problema cu care ma confront:este legala masura luata de persoana juridical avand in vedere k imobilulul este o locuinta de serviciu?care este regimul juridic al locuintelor de serviciu si care ar fi cuantumul de suma ca chirie lunara sau care este criteriul dupa care se stabileste pretul de vanzare?Va multumesc anticipat.:((
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:22, 2 Octombrie 2009
Locuinta de serviciu isi va pierde aceasta destinatie prin vanzarea sa. Pretul este stabilit de administrator, in functie de pretul pietei pentru un asemenea imobil. Mergeti la vanzator si solicitai informatii.
Parerea mea este ca nu puteti negocia pretul. Aveti de ales: fie o cumparati la pretul de vanzare, fie ramaneti inca un an in spatiu in calitate de chirias. ;)
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare despagubiri conform legii 1/2009 goldfish goldfish buna ziua! am o vecina in varsta al carei apartament a fosr revendicat si castigat de vechiul proprietar. in momentul cand a fost cumparat, parca 1997, ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere locuinta de serviciu marilus marilus La art.3 Valoarea contractului ultima precizare se prezinta astfel: Plata impozitului aferent imobilului care face obiectul prezentului contract de ... (vezi toată discuția)
Legea 112 din 1995 rahovei rahovei buna ziua.locuiesc de 6 ani intr-o locuinta nationalizata si doresc sa o cumpar dar cei de la primarie mi-au spus ca nu am dreptul sa cumpar locuinta deoarece ... (vezi toată discuția)