avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caz important recuperare datorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caz important recuperare datorie

Buna ziua. Doresc sa adresez o intrebare pentru un caz mai complicat. O persoana inainte sa moara a facut un contract de imprumut la notariat dar nu pe numele sau, ci al unei nepoate. A imprumutat un prieten cu suma de 50000 de euro provenita din vanxarea unui imobil. Inainte sa moara a spus familiei si copiilor mostenitori despre acest contract. Nepoata a fost intrebata si a recunoscut, dar a spus ca nu mai gaseste hartia. Bineinteles ca exista un duplicat la notariat. Prietenul dator a recunoscut si el si a promis ca o sa dea banii copiilor. Dar nu a dat niciun ban, spunand ca nu are de unde. Acel contract reprezinta titlu executoriu. Intrebarea este cum pot copiii sa recupereze acei bani?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:48, 2 Septembrie 2017
Dezbatere succesiune și apoi executor. Atenție la prescriptie, chiar dacă se întrerupe cursul acesteia pana la acceptarea succesiunii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Septembrie 2017
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scadenta octombrie, bunuri pe cale de instrainare acum, ajutor va rog dan.stefane dan.stefane Buna ziua, Apelez la ajutorul dvs pentru ca nu imi dau seama ce as putea sa fac in acest moment si astept recomndarile dvs de specilaite. In 2008 am ... (vezi toată discuția)
Act de mostenitor olive olive buna ziua indraznesc sa cer si eu sfatul dumneavoastra, daca se poate sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac. problema este urmatoarea: tatal meu este divortat ... (vezi toată discuția)
Imprumut bani cu titlu executoriu fara garantii johnnydls20 johnnydls20 buna ziua. va rog, daca aveti amabilitatea, sa imi raspundeti si mie la cateva intrebari. in urma cu ceva vreme (cand inca nu venise criza si la noi in tara) ... (vezi toată discuția)