avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna!- prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna!- prenatal

Puteți sa imi răspundeți si mie va rog la o intrebare? Am lucrat anul trecut 8 luni de zile dupa care nu am lucrat niciunde pana acum 2 luni, la care mam angajat la 4 ore pe zi. Pot beneficia de prenatal daca am in ultimii doi ani 1 an pe cartea de munca din care 4 luni lucrate la 4 ore pe zi? Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:13, 2 Septembrie 2017
Pentru a putea sa beneficiati de concediu si indemnizația de maternitate , trebuie să fi avut un stagiu de cotizare al contribuţiilor sociale de cel puţin o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Acordarea indemnizatiei de maternitate nu este conditionata de durata timpului de munca, norma intreaga sau timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare prenatal marianadinca marianadinca pot sa beneficiez de prenatal cu o norma de 2 ore/7 zile pe saptamana? (vezi toată discuția)
Concediu si indemnizatie maternitate hmmmm hmmmm Buna ziua, Pot beneficia de concediu si indemnizatie maternitate daca am un contract part-time, jumatate de norma, 4 ore/zi? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Laurasilviu Laurasilviu Buna ziua am și eu o întrebare dacă sunt însărcinată în 4 săptămâni dacă mă angajez până la luna nașteri pot beneficia de concediu prenatal??? (vezi toată discuția)