avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ancheta socială
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ancheta socială

Buna.ma lupt cu tatăl copilului pt custodie.si mă îngrijorează ancheta socială.pot să pierd dacă momentan nu am camera la copil și doarme cu mine și suntem mai multe persoane în casă iar tatăl lui are condiții mult mai bune.copilul are un an jumate.ce condiții trebuie sa indeplinesc când vine ancheta?
Cel mai recent răspuns: Florina ade , utilizator 22:23, 5 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred cî acesta este un motiv de îngrijorare, copilul fiind destul de mic, este firesc să doarmă cu mama . Se iau în considerare și alte aspecte, de pildă garanții morale, un venit sigur, o locuință stabilă. Dar în toate cazurile se va ține cont de interesul superior al copilului. Dacă inspectorii care vor veni să efectueze ancheta socială vor observa că îl îngrijiți bine pe copil, că vă preocupați de bunăstarea lui, că este curat, sănătos, etc, atunci nimeni nu vă va lua copilul de lângă dvs. doar pentru că cel mic nu are o cameră proprie și că aveți o familie mai numeroasă.
Ana Cristina Margu Birou de mediator a scris:

Nu cred cî acesta este un motiv de îngrijorare, copilul fiind destul de mic, este firesc să doarmă cu mama .


Pai daca ar fi firesc asa, nu s-ar mai face patuturi ptr bebe, ci s-ar face paturi ptr tati.
Are pătuțul lui,dar este în camera cu mine.deocamdata,în viitorul apropiat cu siguranță o să aibe camera lui
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate sau din fericire, ancheta sociala, ca proba in instanta, arata o stare de fapt si nicidecum vreo situatie viitoare bazata pe intentii.
Ultima modificare: Marți, 5 Septembrie 2017
asaofi, utilizator
Și asta ce ar însemna? Că doar pt că nu am inca camera pt copilul meu de un an,care oricum și daca aveam tot cu mine dormea.ii posibil să câștige tatăl,doar ot că el are o situație mai buna că și a mea?timp de un an eu și Fam mea m-am ocupat de el.din Fam lui la nimeni nu îi pasat!chiar așa nedreaptă poate sa fie viață asta?nu se ține cont că mama ii cea mai importantă pt un copil la o vârstă așa mica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala pentru incredintarea minor MIUTZA27 MIUTZA27 CUM DECURGE ANCHETA SOCIALA PENTRU INCREDINTAREA MINORULUI, INTRUCAT ANTERIOR NASTERII ACESTUIA A AVUT LOC DIVORTUL PARINTILOR...IAR TATAL NU SI-A MANIFESTA ... (vezi toată discuția)
Bataia concubinei si terorizarea copilului ContSters153344 ContSters153344 buna ziua. traiesc cu concubinul meu de 2 ani jumatete avand o fetita de 1 an jumate ea fiind pe numele lui. acu vreo 3 seri fetita a adormit si sa trezit ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie copil de catre tata. CataAlex CataAlex Buna ziua,sunt Alex am 23 de ani si de un an de zile am avut o relatie(fara a ne casatori) cu o tipa din care a rezultat un copil.La aproximativ 2 luni dupa ... (vezi toată discuția)