avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Renunțare la medicul de familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Renunțare la medicul de familie

Buna, asvreasa ma retrag de la medicul de familie fara sa ma inscriu la alt medic deocamdata. Cum sa procedez? Pot solicita fisa medicala(originalul nu copie certificata)? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 3 Septembrie 2017
Damabyby, utilizator
Cel mai recent răspuns: playerone , utilizator 00:33, 18 Octombrie 2018
"Orice pacient are dreptul să își schimbe medicul de familie dacă nu este mulțumit, dar pentru a face acest lucru trebuie respectată procedura legală."

[ link extern ] /
Eu nu doresc sa schimb medicul de familie, vreau sa renunt la medicul de familie. Daca este nevoie o sa merg la privat. Deci nu mai doresc medic de familie. Nu mi se pare corect ca fisa mea medicala sa ramana la medicul curent din moment ce nu mai sunt pacientul lui
Nu se poate să vă dea dvs fișa medicală. Este obligat să o păstreze pentru eventuale controale.
Nici un medic nu va înmâna fișa medicală pacientului.
Si totusi cum ramane cu dreptul meu la protectia datelor personale? Mai ales in contextul GDPR. Pur si simplu nu doresc sa mai acord respectivului medic de familie acces la datele mele personale si vreau sa ii solicit sa stearga absolut orice informatie despre mine din sistem. Din cate stiu am acest drept, care nu poate fi conditionat de nimic altceva, inclusiv inscrierea la alt medic de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare medic familie bebelus 5 luni puni puni buna ziua. revin la problema mea de acum cateva luni in care spuneam ca as dori sa schimb medicul de familie din cauza unor diagnostice gresite. au trecut cele ... (vezi toată discuția)
Copie fisa medicala pacient medic familie adrianpaul169 adrianpaul169 buna-ziua;pacientul are dreptul sa obtina copie xerox dupa fisa medicala sau doar sa o vada,in prezenta medicului de fam?si in acest din urma caz,poate sa-si ... (vezi toată discuția)
Schimbare medic de familie Margelan Margelan Buna ziua, Doresc sa-mi schimb medicul de familie din anumite motive pe care nu as vrea sa le mentionez aici. Am primit de la ,,noul'' medic o cerere de ... (vezi toată discuția)