avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... declaratii fisc pt. intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

declaratii fisc pt. intreprindere individuala

Buna ziua! Am o nelamurire....la ce termen se depun declaratiile la finante pt. salariatii unei intreprinderi individuale? La luna sau la trimestru?Ce registre obligatorii se intocmesc? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 21:31, 4 Octombrie 2009
ANALIROMAN a scris:
Buna ziua! Am o nelamurire....la ce termen se depun declaratiile la finante pt. salariatii unei intreprinderi individuale? La luna sau la trimestru?[...]

La trimestru.
ANALIROMAN a scris:
Buna ziua! Am o nelamurire....[in cazul] unei intreprinderi individuale? [...] Ce registre obligatorii se intocmesc? [...]

Depinde de activitatea desfasurata; explica in ce consta aceasta.
Multumesc! M-am informat si asa este-trimestru.Dar de acte contabile stiti ceva?are domeniu "pescuit in ape dulci"; -contabilitate partida simpla....alte documente specifice domeniului de activitate????
ANALIROMAN a scris:

Multumesc! M-am informat si asa este-trimestru.Dar de acte contabile stiti ceva?are domeniu "pescuit in ape dulci"; -contabilitate partida simpla....alte documente specifice domeniului de activitate????

Trebuie sa intelegi ca fiecare pas facut trebuie insotit de o hartie.

Te duci la pescuit si acest lucru ce presupune? Cantitatea pescuita se cantareste si se inregistreaza in magazie/gestiune (cum vrem sa-i zicem). Apoi, in functie de ce facem cu el (il vindem in forma proaspata, il cogelam sau il impartim pe categorii, asta numai pescarii stiu cum si ce) intocmim si documentele corespunzatoare.
ANALIROMAN a scris:

Buna ziua! Am o nelamurire....la ce termen se depun declaratiile la finante pt. salariatii unei intreprinderi individuale? La luna sau la trimestru?Ce registre obligatorii se intocmesc? Va multumesc anticipat!

Pentru salariati nu uitati de vectorul fiscal, adica mergeti la administratia financiara si completati "Declaratia 070" .
Registre obligatorii: Registrul de incasari si plati;
Registrul pentru obiecte de inventar;
Registrul pentru control;
Daca ati optat ca platitor de TVA mai aveti doua registre adica: Registrul jurnal de incasari si Registrul jurnal de vanzari.
Plata contributiilor este la trimestru.
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta la pfa Iulia Feher Iulia Feher Buna, pentru persoanele care isi tin evidenta cu documente tipizate la Pfa neplatitor de tva, domeniu de activitate comerț cu amănuntul, ma intereseaza ce ... (vezi toată discuția)
Oug 80/2014 si omfp 170/17.02.2015 petreh petreh Buna ziua, Va rog lamuriti-ma ! In ordonanta 80/2014 se spune clar ca PFA vor tine registrul de evidenta fiscala. Registru care pana acum n-a aparut ( din ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala octavian c. octavian c. vreau sa aflu ce implica o intreprindere individuala,ce acte sunt necesara,taxe si impozite aferente, rulaj maxim,platitor sa nu tva ,diferentele fata de ... (vezi toată discuția)