avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, iesire din indiviziune, imbunatatiri imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, iesire din indiviziune, imbunatatiri imobil

Buna ziua !
Doresc un sfat pentru a rezolva o situatie neplăcută in care mă aflu. Mama mea a decedat iar eu am vrut sa am grija de soțul ei si am despăgubit cei doi frati ai mei pentru a renunța la moștenirea lor , iar eu urma am grija de tatăl vitreg iar apoi trebuia sa îmi rămână casa mie. Din păcate tatăl meu vitreg nu mai vrea sa aibă un raport tată-fiu cu mine iar eu vreau să-mi recuperez banii . El spune ca nu pot face nimic atâta timp cât el are 5/8 din casa iar eu am doar 3/8.
Notarul la care am fost pentru succesiune mi-a spus că jumătatea din casa rămasă după decesul mamei se împarte la 4, soț si 3 copii, așa ca eu am partea mea si a fraților.
Doresc să-mi rezolv situația si vă rog sa mă sfătuiți pentru a rezolva situația in vreun fel.
Vă mulțumesc mult !
Ultima modificare: Duminică, 3 Septembrie 2017
ContSters365742, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:42, 4 Septembrie 2017
Dupa ce i-ati "despagubit", fratii s-au prezentat la notar sa dea declaratie de renuntare la succesiunea mamei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Printul mostenitor stefan_ruxandra stefan_ruxandra buna seara. va prezint si eu o situatie care este destul de incalcita dar sper sa ma ajutati sa o rezolv. este vorba de mama mea ai carei parinti s-au ... (vezi toată discuția)
Problema delicata cu privire la o mostenire gyilus gyilus Buna ziua! Va rog din suflet sa-mi dati un sfat, ce trebuie sa fac in cazul acesta, ca sa nu fac nimanui rau. Mama mea a murit in ianuarie 2012, pana la ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)