avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Deplasare copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Deplasare copil minor

Buna ziua, as dori un raspuns corect pentru urmatoarea intrebare....
Copilul minor de 14 ani isi desfasoara studiile in Germania unde locuieste impreuna cu mama, precizez ca parintii sunt divortati.
As dori sa stiu daca mama impreuna cu copilul poate trece granita fara imputernicire din partea tatalui, mama fiind cea care are tutela si copilul are adresa de Germania impreuna cu mama.?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:04, 4 Septembrie 2017
Buna ziua,
Daca pe sentinta este explicit scris ca mama exercita doar ea autoritatea parinteasca DA! Daca nu, si tatal refuza aprobarea, atunci mama se poate adresa instantei pentru ca sa pronunte o sentinta care sa suplineasca acordul, Folositi si ordonanta presedintiala daca e cazul1
daca are domiciliul in Germania si act cu care poate dovedi, chiar daca exercita impreuan autoritatea parinteasca in comun cu tatal, mama nu are nevoie de acordul tatalui cat copilul se deplaseaza catre adresa de domiciliu.
Conteaza si ce scrie pe hotararea judecatoreasca si ce acte de resedinta are. Puteti sa intrebati direct la politia de frontiera, trimiteti atasat actele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - minor rabota rabota am o sentinta de divort in care la un minor s-a stabilit domiciliul la tata in Germania iar la celalalt minor la mama in Romania. Intrebarea este: Tatal daca ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)
Proces tutela comuna si domiciliu impotriva dorintei copilului radu67 radu67 Buna ziua, Situatie de fapt: -Sotia divortata si recasatorita(are un copil de aproape 12 ani la care are tutela exclusiva) -Actualul sot si-a gasit un loc ... (vezi toată discuția)