avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testamentul autentic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testamentul autentic

Buna ziua. Sotul meu a decedat pe 10 august 2017. Acesta are o fata din prima casatorie, care are 36 ani,iar eu la randul meu am o fata tot din prima casatorie. Datorita faptului ca fata lui,in toti acesti ani cat am fost casatoriti ( 12 ani ),nu s-a ingrijit de el, mi-a lasat prin testament autentificat la notar toate bunurile mobile si imobile pe care le-am facut impreuna. Intrebarea mea este: ce drept mai are fata lui si care este cota parte din apartament? Mentionez ca avem un apartament de 3 camere care a fost obtinut de sotul meu in urma partajului cu fosta nevasta careia i s-a dat sulta stbilita de instanta.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:26, 10 Ianuarie 2018
Cota dvs depinde de ce vrea fiica.
Daca ea e de acord cu testamentul si da declarație de renunțare la moștenirea tatălui, dvs va revine tot.
Dacă nu e de acord cu testamentul și îl "ataca", acesta va fi redus până la cota să, care i-a fost încălcată prin acest testament.
Rezerva succesorala ă fiicei este de 3/8. Deci daca vrea, testamentul va fi redus până la întrebarea rezervei ei de 3/8. Ori primește un bun, ori ii dati dvs bani, după cum hotărăște instanța.
Ideea e ca trebuie să fie și ea prezenta la dezbaterea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de succesiune elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Am fost casatorita, in urma casatoriei a rezultat 1 copil care a ramas la mine. Am achizitionat un apartament si am mai mostenit un apartament prin ... (vezi toată discuția)
Unul dintre soti moare, mai sunt 2 copii reveilquidam reveilquidam Buna ziua, Intrebarea mea concreta se refera la testamentul olograf. Bunicul meu a redactat de mana un testament olograf semnat NUMAI DE EL in care decide ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)