avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Facturare sau nu a daunelor interese
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Facturare sau nu a daunelor interese

Buna ziua
Va rog un raspuns in urmatoarea problema. Detin un auto pe care l-am inchiriat in baza unui contract de inchiriere, prin care chiriasul era obligat la plata de daune interese (i-am spus penalitate de reziliere anticipata) in valoare x.
Clientul nu si-a platit datoriile, si am cerut in instanta recuperarea debitelor. Creanta mea certa, este ceea ce am facturat: chirie, penalitati, ev. daune ale masinii.
Eu cer insa si aceste daune interese, asumate prin contract, dar pe care nu stiu daca trebuie sa le facturez sau nu clientului. Pot sa emit factura fiscala pentru aceste sume sau ele trebuie safaca obiectul unui proces separat? Oare trebuie sa timbrez actiunea la valoarea tuturor debitelor, sau nu?
Va multumesc anticipat
Nu faceti factura pentru daune dar timbrati la valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa recuperez chiriile platite in anvans? alice_nicole alice_nicole Ne confruntam cu urmatoarea situatie... Am incheiat un contract de inchiriere in anul 2008 pe o perioada de aproximativ 5 ani, contractul urmand a se incheia ... (vezi toată discuția)
Debit principal 0, penalizãri fãrã facturã, amenințat cu executare silitã. morgan morgan Bună ziua!. Doresc, dacă se poate, puțin ajutor în a clarifica situația în care mă aflu. În luna decembrie 2012 mi se reziliază contractul de ... (vezi toată discuția)
Evacuare georgescu_m georgescu_m Buna ziua, am urmatoarea speta : chiriasul, o societate comerciala, nu a mai platit chiria, cea mai indepartata factura datand din ianuarie 2009 ... (vezi toată discuția)