avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale certificat de producator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

certificat de producator

Buna ziua, detin un teren intravilan intr-o comuna (1000 mp).
Aici vreau sa ma apuc sa plantez niste catina.
Pt. a ma putea racorda la curent am nevoie de un certificat de producator.
Cum se obtine acesta ?
Trebuie sa-mi fac firma ?
Sau A.F. ?
Eu vreau sa raman persoana fizica, se poate ?

VA multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 09:34, 4 Octombrie 2009
Pentru a cultiva catina ori ce doriti dumneavoastra, nu aveti nevoie de nici o forma de organizare. Problema intervine atunci cand veti dori sa comercializati catina. Daca aveti acest teren proprietate, sunteti luat in evidenta cu el la primaria din localitate. Ar trebui ca acest teren sa fie agricol. Mergeti la primarie si cereti un certificat de producator. Declarati ce veti cultiva pe el. Ar trebui sa vi-l elibereaza fara probleme, dar atentie, doar pe numele celui care detine terenul. Cand veti trece la vanzarea productiei, veti vinde cu certificatul de producator. Cel care cumpara va intocmi un borderou de achizitie unde va trece datele personale ale producatorului cat si numarul certificatului de producator. Fiind vorba de un teren intravilan cu alta destinatie decat cea agricola, atunci s-ar putea sa nu primiti certificat de producator. In acest caz veti fi nevoit sa va declarati PFA, pentru care aveti nevoie de calificare ca agricultor ori experienta in domeniu. Daca nu aveti, atunci singura sansa va ramane un SRL. Interesati-va intai la primaria din comuna, s-ar putea sa mearga varianta certificatului de producator.
In privinta racordarii la curent electric, nu inteleg ce legatura are cu certificatul de producator. Puteti sa obtineti avizul pe persoana fizica, ca detinator al proprietatii, daca conditiile din zona permit racordarea.
Succes.
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2009
ContSters69724, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin certificatul de producator remus.duta remus.duta Buna ziua.Cum se obtine certificatul de producator agricol?As vrea sa vand pepeni in piata (vezi toată discuția)
Pot cumpara de la producator particular? lauradafina lauradafina Buna seara. Sunt asociat unic a unei SC, neplatitoare de TVA si detin o mica florarie. Intrebarea mea este: pot cumpara flori taiate/butasi/plante la ... (vezi toată discuția)
Certificat producator bengeaandreea bengeaandreea Pot obtine un contract de porducator daca pamantul nu este al meu?Daca ''nu ''cum pot obtine? (vezi toată discuția)