Doresc sa cumpar o piesa auto,ptr acest lucru am cerut o oferta de pret de la un delaer auto,cum pretul mi s-a parut bun am cerut sa imi fie comandata piesa,conditia delerului a fost sa achit 30% din valoarea acesteia,ptr a avea datele firmei si banca unde sa depun banii mi-a fost trimisa o factura proforma,am efectuat plata 30% din valoarea piesei si am trimis dovada platii pe mail catre dealer.
La scurt timp am fost sunat de catre cosilierul clienti de la care am primit oferta care mi-a spus ca pretul piesei este mai mare cu aproximativ 300lei,motivand ca sau schimbat codurile piesei.
Este legal acest lucru?avand in vedere ca am achitat 30% din valoarea piesei comunicata de dealer,ma pot adresa OPC-ului pentru a cumpara piesa la valoarea comunicata?
se mai practica, in special cand contactul e partial telefonic, partial electronic.Insistati la dealer, pe mail, sa-si respecte obligatiile si sa aduca piesa cu codul initial. La OPC mergeti cu dovada ca ati incercat concilierea si ca ea nu a functionat. acestea se fac in scris sau electronic (vedeti si sfaturile de pe site-ul lor). oricum dealerul e obligat sa va restituie banii