avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Achitare avans produs
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Achitare avans produs

Doresc sa cumpar o piesa auto,ptr acest lucru am cerut o oferta de pret de la un delaer auto,cum pretul mi s-a parut bun am cerut sa imi fie comandata piesa,conditia delerului a fost sa achit 30% din valoarea acesteia,ptr a avea datele firmei si banca unde sa depun banii mi-a fost trimisa o factura proforma,am efectuat plata 30% din valoarea piesei si am trimis dovada platii pe mail catre dealer.
La scurt timp am fost sunat de catre cosilierul clienti de la care am primit oferta care mi-a spus ca pretul piesei este mai mare cu aproximativ 300lei,motivand ca sau schimbat codurile piesei.
Este legal acest lucru?avand in vedere ca am achitat 30% din valoarea piesei comunicata de dealer,ma pot adresa OPC-ului pentru a cumpara piesa la valoarea comunicata?

Multumesc
Aurel
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 01:31, 5 Septembrie 2017
se mai practica, in special cand contactul e partial telefonic, partial electronic.Insistati la dealer, pe mail, sa-si respecte obligatiile si sa aduca piesa cu codul initial. La OPC mergeti cu dovada ca ati incercat concilierea si ca ea nu a functionat. acestea se fac in scris sau electronic (vedeti si sfaturile de pe site-ul lor). oricum dealerul e obligat sa va restituie banii
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie touchscreen tableta in garantie ContSters288177 ContSters288177 Am primit cadou o tableta acum 6 luni(nu am factura,iar garantia nu cred ca o mai am sau daca am avut-o le-am dat-o impreuna cu toata cutia produsului,dar nu ... (vezi toată discuția)
Factura de avans integral livrare autoturism . majorare tva iordantonio iordantonio La 20.03.2010 am comandat ca pers. fizica unui dealer auto, un autoturism pe care l-am[u] achitat integral[/u] tot atunci primind factura si bon fiscal ... (vezi toată discuția)
Avans integral livrare autoturism facturat inaintea majorarii tva. iordantonio iordantonio Am solicitat ca pers. fizica unui dealer auto cumpararea unui autoturism in sistem cash plus REMAT. Mi s-a intocmit factura de [u]avans integral[/u], cu cota ... (vezi toată discuția)