avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna seara! bunicul meu a decedat in urma cu mai multi ani, lasand mostenirea mamei mele si unchiului meu (care nu are copii). acestia nu au impartit averea, administrand o impreuna. dupa decesul lor, mostenirea imi va reveni mie in totalitate?
Cel mai recent răspuns: cprn1992 , utilizator 23:27, 17 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conf.art.975(2)NCC descendentii defunctului inlatura mostenitorii din celelalte clase si vin la mostenire in ordinea proximitatii gradului de rudenie,ceea ce inseamna ca vine mai intai la mostenire mama dvs, si apoi dvs.
multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept mostenire andreeapironea andreeapironea Buna ziua fratele meu a decedat divortat fiind, avand 2 copii ,doresc sa stiu daca acestia mostenesc bunurile fratelui si daca parintii au drept la mostenirea ... (vezi toată discuția)
Succesiune Ksapul Ksapul Am un prieten caruia i-a decedat tatal. Dupa decesul tatalui sau nu a facut succesiune (mama sa traieste si mai are un frate). Ar vrea sa stie ce parte ii ... (vezi toată discuția)
Succesiune paul1976 paul1976 Sora mea care a decedat, detinea o cota de 7,5 procente dintru-un apartament.Intrebarea este daca avem si noi ca frati de mama dreptul la mostenire sau doar ... (vezi toată discuția)