avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Temei excludere despagubire pentru rca expirat pagubit.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Temei excludere despagubire pentru rca expirat pagubit.

Masina mea cu rca expirat a fost avariata de o masina cu rca valabil, in timp ce circulam pe un drum public. Vinovat este soferul cu rca valabil, conform procesului verbal intocmit de politie. Am deschis dosar de dauna la asiguratorul pagubitorului, dar as vrea sa stiu daca legal exista temei pentru asigurator sa imi respinga cererea de despagubire.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:30, 16 Octombrie 2018


Boeriu Catalin a scris:

Nu


Ce articol se invoca?


Proenerg a scris:



Boeriu Catalin a scris:

Nu


Ce articol se invoca?


Să nu amestecăm problemele. Dacă persoana vinovată de producerea accidentului are poliță RCA valabilă la data producerii accidentului nu există niciun motiv ca asiguratorul să refuze plata despăgubirii.
Faptul că păgubitul nu are asigurare RCA valabilă este altă problemă. Pentru această contravenție a fost sancționat.
Păgubitului i s-a reținut certificatul de înmatriculare și numerele de înmatriculare ale autoturismului. Fără aceste documente rezolvarea dosarului de daună nu poate avansa. Incheiați urgent o asigurare RCA pentru ca să vă puteți recupera certificatul de înmatriculare și numerele de înmatriculare pentru ca să puteți demara reparația autoturismului și obținerea despăgubirii.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto ușor, păgubitul cu rca expirat: e adevărat că asigurătorul nu-i va plăti despăgubire în acest caz? atomix60 atomix60 Buna ziua, am avut un mic accident (fara victime) cu un alt participant la trafic in parcarea unui magazin, mai exact soferul a dat cu spatele si mi-a rupt ... (vezi toată discuția)
Un sfat alexutzu1234 alexutzu1234 buna ziua am o intrebare in legatura cu o masina.Tata a decedat si a ramas o masina pe numele lui si problema ii ca imi expira RCA pot sa fac RCA si pe alt ... (vezi toată discuția)
Despagubire firma asigurari auto romandorin romandorin am avut un eveniment rutier fara vinovatia mea.am primit asigurarea soferului vinovat si am probleme cu firma de asigurare(nu plateste paguba) sub pretextul ca ... (vezi toată discuția)