avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prin L 76/2002 angajatorul primeste 1,5 salarii minim ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prin L 76/2002 angajatorul primeste 1,5 salarii minim brut timp de 1 an

la incadrarea in munca a somerilor din randul absolventilor,conditia fiind de a mentine contractul de munca timp de trei ani altfel trebuie sa restituie sumele.Daca angajatul isi da demisia,angajatorul mai este obligat sa restituie sumele incasate?
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 15:06, 2 Octombrie 2009
Aveti obligatia sa nu desfaceti dvs. contractul de munca .Daca initiativa desfacerii cim vine din partea angajatului, prin demisie , sunt de parare ca se creeaza obligatii in sarcina dvs.
Iata ce spune Legea 76/2002:
Art. 83. - (1) Angajatorii care încadrează absolvenţi în condiţiile art. 80 sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puţin 3 ani de la data încheierii.
(2) Angajatorii care încetează raporturile de muncă sau de serviciu ale absolvenţilor, anterior termenului prevăzut la alin. (1), sunt obligaţi să restituie, în totalitate, agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă sumele încasate pentru fiecare absolvent plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României în vigoare la data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, dacă încetarea acestora a avut loc din următoarele motive:
a) încetarea raportului de muncă în temeiul art. 55 lit. b), art. 56 lit. e) şi f) şi art. 65 din Legea nr. 53/2003, cu modificările şi completările ulterioare;
b) încetarea raportului de serviciu în temeiul art. 97 lit. b), art. 98 alin. (1) lit. e) şi art. 99 alin. (1) lit. a)-c) din Legea nr. 188/1999, republicată.
Ati citat din legea 76/2002.
Scria mai jos la articolul 83 alin 3:
"3) Prevederile alin. (2) nu se aplica in situatia in care incetarea
raporturilor de munca sau de serviciu are loc din initiativa sau din motive
imputabile angajatului. " Abrogat

Parerea mea este ca nu

Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
bvr, utilizator
bvr:
Art.83(3) din Legea 76/2002 a fost abrogat de Legea 107/2004
tudorvaleriu a scris:

bvr:
Art.83(3) din Legea 76/2002 a fost abrogat de Legea 107/2004

Da. Va rog sa ma scuzati.
Se pare ca programelul meu actualizeaza doar ce vrea el...#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie vs concediere Mintulescu Mintulescu Buna ziua. Am fost angajata in 2011 cnf Lg 76/2002 absolvent de studii superioare- ca \'Functionar economic,financiar si preturi Ma intereseaza sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru absolventi nukarela nukarela O firma are angajat un absolvent studii superioare incadrat pe baza de conventie pentru absolventi, in luna septembrie 2013 aceasta conventie expira ... (vezi toată discuția)
Inchidere contract munca cateldestept cateldestept Am un angajat, absolvent, cu subventie de la somaj. Cu ce articol pot sa inchid contractul, pentru a nu mi se cere returnarea banilor la AJOFM. (vezi toată discuția)