Buna ziua,
Administratora blocului in care locuiesc a hotarat sa schimbe liftul sa puna afisaj digital, oglinzi , spoturi.... in valoare de 19.000 de lei .
Eu care locuiesc la parter (4 camere) sunt obligata sa platesc cea mai mare suma din toate apartamentele, 540lei. Nu m-ar deranja sa platesc 1% din valoare avand in vedere ca nu folosesc liftul , dar sa platesc cel mai mult din toate cele 53 apartamente mi se pare inadmisibil.
Va rog sa imi spuneti in ce conditii ma pote obliga sa platesc pentru acest serviciu pe care eu nu il folosesc?
Si ce pot face in continuare, cui ma pot adresa ?
Inca o intrebare la subsolul blocului diversi locatari si-au facut boxe unde tin diverse lucruri de la gunoi la substante inflamabile. Cui ma pot adresa pentru un control deoarece administratora nu ia nici o masura?
Cheltuiala cu liftul (mentenanta, reparatii) este o cheltuiala pe cota-parte indiviza de proprietate, astfel ca as. prop. chiar o sa va repartizeze suma despre care vorbiti, chiar daca locuiiti la parter si nu folositi liftul. Probabil ca nu vi se repartizeaza costuri cu energia electrica pentru lift.
Asa este legislatia.
Daca nu achitati suma repartizata as. prop. o sa va calculeze penalizari si chiar o sa va actioneze in instanta pana la recuperarea integrala a sumei repartizate.
In alta ordine de idei, nu cred ca Administratora blocului in care locuiesc a hotarat sa schimbe liftul sa puna afisaj digital, oglinzi , spoturi.... in valoare de 19.000 de lei .
Administratorii acestia au ei niste prerogative, dar nu fac de capul lor nimic... Vedeti, ca, probabil acest lucru s-a discutat si aprobat in AG a membrilor. La noi modernizarea liftului a costat aprox. 60.000 lei - dar s-a schimbat aproape totul...
Ref. la boxe: informati in scris conducerea as. prop., sa faca ordine pe-acolo, eventual faceti si dvs. propuneri de remediere a situatiei, altfel puteti anunta ISU, Primaria, DSP...
Succes!
La adunarea generala au fost 17 apartamente prezente diin 51 din care cel putin 8 au votat impotriva acestor modificari si totusi astazi au fost afisate la intretinere.
Aceste reparatii nu sunt de nevoie ci mofturi estetice, tocmai din acest motiv oameni de pe scara nu vor sa plateasca. Cati locatari trebuie sa fie de acord ca sa se faca aceasta investitie ?
blocul trebuie sa fie condus de comitet, nu de administrator.
Iar participarea la revizia liftului o spune legea, nu administratorul: da, trebuie sa participati si dumneavostra.
Daca a fost o adunare generala reconvocata (la prima nu s-a intrunit cvorumul necesar de 1/2+1) atunci hotararile se iau cu majoritatea celor prezenti.Daca ar fi mai mult interes din partea tuturor, nu ar exista "barfele" de dupa adunare.
1-Liftul este parte comuna iar intretinerea si reparatia acestuia intra in responsabilitatea asociatieid e proprietari care recupereaza c/v servicii prin repartizare tuturor proprietarilor-indiferent de nivelul unde locuiesc
Dv locuind la parter cu acordul adunarii generale,puteti beneficia de scutire de la plata energie electrica lift
2-Sesizati oficial directia corp control din primarie,sau direct ISU care nu permit depozitarea in subsolurile tehnice condominii de produse care pot genera si favoriza incendiu