avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neințelegeri cu vecinii privind folosirea unui drum...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neințelegeri cu vecinii privind folosirea unui drum...

1.As dori sa stiu cum pot sa aflu daca drumul de acces spre proprietatea mea un drum public ?
Precizari : drumul la care fac referire a folosit acum cca.30 ani ptr.accesul proprietarilor de fanete {parcele} din zona,apoi abandat si supus degradarii in toti acesti ani.Am reparat ,prin efort propriu,un segment de drum,ptr.a-mi facilita accesul la proprietatea mea ,dobandita prin cumparare.Ptr.scurte peioade de timp am ocupat mici portiuni de drum decarcand lemn de foc sau mateiale de constructii. De data recenta am primit o somatie de la primaria Borsa sa eliberelez portiunile ocupate si sa-l redau circulatiei publice,primaria sustinanad ca drumul e proprietatea statului.Mai arat ca acum ,dupa ce am reparat acest drum a aparut un "indreptatit" la folosinta care m-a reclamat la primarie.Fiind vecin nu-i contest acest drept, numai ca acesta nu accepta nici macar o discutie privitoare la cota lui de participare la cheltuielile cu reconstructia drumului.
Presupun ca abordarea juridica a problemei se face diferit in cazul unui drum public,aflat in evidentele primariei (daca exista) raportat la un dum interparcelar unde cei ce vor acces trebuie sa convina asupra unor norme de folosinta.Ce ma sfatuiti ?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati venit cam tarziu. Daca e drum public, nu dv., ci primaria trebuia sa il intretina. Mai mult, va putea amenda pentru incercarea dv. de amenajare.
E un drum ce leaga cateva parcele,fanete mai exact...el sa constituit prin cedarea din proprietatea celor interesati in vederea accesului la aceste proprietati...la intrebarea pusa primariei acestia mi-au raspuns ca drumul e proprietatea statului fara a-mi da datele de CF si fara a-mi raspunde cu datele de identificare din registrul de evidenta a drumurilor din primarie...Cum sa aflu daca e un drum public sau nu ?
Va multumesc !
Inregistrati o cerere, ii dati in judecata. dar, ca principiu, ar trebui sa reiasa din actele de proprietate alevecinilor drumului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terþ invocã drept de proprietate asupra cãii de acces rodiatea rodiatea Teren cumpărat în 2009; acces de pe un drum care apare astfel, ca drum, în harta comunei şi în documentele mele cadastrale (în actele mele are şi o ... (vezi toată discuția)
Parcare masina in fata casei propietate personala duduelena duduelena Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca din punct de vedere al legislatiei in vigoare ma puteti ajuta cu un nr de lege in care sa gasesc atat obligatiile pe ... (vezi toată discuția)
Drept de trecere valentinth valentinth Buna ziua, Cu aproximativ un an in urma am achizitionat un teren in bucuresti . Terenul are strada si numar de la primarie . Terenul facea parte din o ... (vezi toată discuția)