avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Referat medical
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Referat medical

Daca medicul curant refuza sa-mi completeze "Referatul medical" pentru obtinerea gradului de invaliditate in vederea obtinerii pensiei de invaliditate, ce este de facut ?Mentionez ca sunt in tratament de TBC si nu am lucrat anterior imbolnavirii si nu am nici un venit.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:47, 7 Septembrie 2017
Ce înțelegeți prin medicul curant`? Cărui medic v-ați adresat cu rugămintea să va propună printr-un referat pentru încadrarea într-un grad de invaliditate`??
Numai medicul specialist PNEUMOLOG este competent să întocmească un asemenea referat.
Dar depinde și de stadiul în care se află boala, contează dacă mai aveți și alte probleme de sănătate care v-ar putea afecta capacitatea de a munci..., și multe alte criterii.
Doar argumentul că nu aveți nici un venit, nu este un motiv de pensionare pe caz de boală.
Pensionarea de boala se face numai atunci când din cauza unor probleme de sănătate v-ați pierdut TOTAL sau PARȚIAL capacitatea de a munci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare grad handicap George Dan George Dan Bună seara mă vă rog să mă ajutați am un plămân distrus de tbc ân 2013 am depus dosarul la DGASPC si am primit gradul 2 accentuat la comisie an 2016 ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de invaliditate 1968 1968 Am 41 ani si peste 14 ani vechime. De 2 luni am terminat somajul si m-am imbolnavit, am facut sarcoidoza stadiul II, o boala autoimuna. De la comisia medicala ... (vezi toată discuția)
Perioada minima de concediu medical pentru a beneficia de pensie de invaliditate. ContSters209138 ContSters209138 Buna ziua, Va rog daca putei sa ma lamuriti si pe mine in ceea ce priveste unele aspecte privind concediile medicale si acordarea pensiei de ... (vezi toată discuția)