avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,am un copil din prima casatorie,care e la tatal lui dupa divort si partaj,E minor .Din a 2 a casatorie am o fata.Cum as putea sa las averea fetei,ea fiind minora,fara sa mosteneasca si baiatul?
Nu puteti.
Baiatul are dreptul la mostenire in calitate de mostenitor rezervatar,are dreptul la o actiune in reductiunea liberalitatilor excesive,in limita rezervei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - valabilitate testament nelu95 nelu95 Buna seara... Străbunica mea vrea sa îmi lase moștenire prin un testament toată averea ei, nu mai ca după moartea strabunicului nu a făcut partajare ... (vezi toată discuția)
Testament sorinci sorinci Buna ziua, Sunt casatorit si am un copil de 2 ani si 4 luni. 1) As dori sa fac un testament prin care sa las intreaga mea avere doar copilului meu si sa ... (vezi toată discuția)
Casa am drept? Nedoiu Nedoiu Tata a primit o casa din donatie la 10 ani el nu a facut absolut nimic la ea decat a schimbat acoperisul cu mama mea care a murit la 1 an de la casatorie. Din ... (vezi toată discuția)