avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație, modificare contract (eliminarea unui donatar)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație, modificare contract (eliminarea unui donatar)

buna seara .am primit o mostenire de la o sora de a mea ,un apartament pe numele meu si al sotului .La ora actuala sunt in divort cu sotul care incearca sa ma dea afara din apartament prin acte de violenta ,care le-am reclamat la politie .Ma intereseaza daca fiind act de donatie pe apartament si avand inaintat divortul ,sora mea poate modifica actul de donatie si sa raman singura pe actul de donatie .Va multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:14, 7 Septembrie 2017
Nu, nu poate. Donatia se revocă pentru ingratitudine în următoarele cazuri:
a) dacă donatarul a atentat la viaţa donatorului, a unei persoane apropiate lui sau, ştiind că alţii intenţionează să atenteze, nu l-a înştiinţat;
b) dacă donatarul se face vinovat de fapte penale, cruzimi sau injurii grave faţă de donator;
c) dacă donatarul refuză în mod nejustificat să asigure alimente donatorului ajuns în nevoie, în limita valorii actuale a bunului donat, ţinându-se însă seama de starea în care se afla bunul la momentul donaţiei.

Deci atat timp cat sotul nu a avut un comportament inadecvat asupra surorii dvs, nu exista nici un motiv. Ambii sunteti proprietari si ambii figurati la Cartea Funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație ursu67 ursu67 Buna ziua , am semnat acum 19 ani in urma unui divorț , un act de donație a unui apartament proprietate comuna , in favoarea fostei soții , cu care am ... (vezi toată discuția)
Donatie Ramygabi Ramygabi Buna seara.socrii mei au donat in ani diferiti care o bucata de pamant ambilor fii pe care s-a contruit cate o casa, fiecare frate semnand ca nu are pretentii ... (vezi toată discuția)
Donație revocabila Gabriel19901 Gabriel19901 Vreau sa cumpăr un apartament care este obținut prin donație. Proprietarul l-a obținut prin donație de la fiul sau iar acesta (fiul) are procura sa ... (vezi toată discuția)