avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... rezolutie de incepere a urmaririi penale - cand?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

rezolutie de incepere a urmaririi penale - cand?

Instanta, prin decizie a dispus inceperea urmaririi penale. Dosarul a fost trimis la parchet care l-a trimis la politie pentru.....
Cine, cand si cum pronunta rezolutia de incepere a urmaririi penale?
Care este procedura care trebuie respectata in acest caz? Rezolutia de IUP este la bunul plac al procurorului - cand vrea el? Cum pot eu sa stiu in care etapa a procesului penal este dosarul in momentul in care voi fi audiat la politie? Cat timp are la dispozitie proc pentru a pronunta rezolutia asta de IUP?
Multumesc anticipat pentru orice sfat, opinie si temei de drept...
Cel mai recent răspuns: natyca , utilizator 11:58, 5 Octombrie 2009
GabrielaA a scris:

Poate va ajuta asta:
[ link extern ]

Am citit speta la care ati facut trimitere si va multumesc mult pentru amabilitate (se recunoaste si profesionalismul din spatele recomandarii)...speta este concludenta si la obiect referitor la intrebarea pusa.
Concluzia este ca proc poate pronunta rezolutie de NUP chiar daca instanta a dispus inceperea urmaririi penale....
Daca am inteles eu bine din speta, dupa ce instanta dispune inceperea urmaririi penale, proc sau politia au obligatia sa efectueze alte "acte premergatoare" dupa care proc pronunta cam ce rezolutie doreste apoi se ajunge din nou in instanta cu plangere impotriva actelor procuror si tot asa vreo cativa ani...pana la urma o instanta caseaza totul pentru ca o instanta nu a motivat bine hotararea ....in fapt a motivat ca proc nu a pronuntat rezolutia de incepere a urmaririi penale cand trebuia sa motiveze proc nu a respectat dispozitiile instantei din hotarare. Pe acest motiv un infractor poate sa-si continue "activitatea"....
Nu pot sa cred ca aceasta inseamna justitie!
@natyca
dupa parcurgerea RILnr 206/2008 pronuntat de catre ICCJ,mai aveti nemultumirti fata de mesajul adresat dvs ?
ynocentta a scris:

@natyca
dupa parcurgerea RILnr 206/2008 pronuntat de catre ICCJ,mai aveti nemultumirti fata de mesajul adresat dvs ?

Va multumesc pentru recomandare...
Sa stiti ca am cautat RIL-ul mentionat de dvs dar nu l-am gasit pe net....poate ma ajutati cu nr Deciziei ICCJ prin care a fost admis RIL-ul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)
Punerea in miscare a actiunii penale FRD FRD Am depus o plangere penala IN REM pentru inselaciune.S-a dispus IUP in rem asupra faptei si au fost audiati persoanele indicate de mine in plangera Acestea au ... (vezi toată discuția)
..procedura ..dispunere ,, incepere urmarire penala '' ! tutu12 tutu12 O plangere penala pe art.307 Cp , finalizata de Parchet cu ..NUP , atacata in Instanta si soldata cu desfintarea rezolutiilor si trimiterea dosarului la ... (vezi toată discuția)