avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... litigiu notat in cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

litigiu notat in cartea funciara

Vreau sa-mi cumpar o casa. Exista un vanzator cu o oferta foarte tentanta, dar mi se spune de la agentie ca imobilul are notat un litigiu. Cum vine asta? Inteleg ca notatia se face tocmai pt ca imobilul sa nu fie instrainat atata timp cat litigiul e activ, si atunci cum de e scos la vanzare si ce sens ar avea sa-l cumpere cineva (de la cel ce nu are drept de vanzare); mai mult, cum poate fi el vandut in acest caz?

Are sens sa ma interesez de detaliile acestui litigiu, sau e clar o incercare cel putin suspecta, daca nu frauduloasa, si ar fi mai bine sa-mi caut alta casa?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: cris_drg , utilizator 18:21, 2 Octombrie 2009

Depinde de litigiu, cu alte cuvinte trebuie sa verificati despre ce litigiu este vorba , simpla existenta a unui litigiu, daca obiectul sau nu este revendicarea, nu trebuie sa va sperie. Poate fi vorba spre exemplu despre o granituire, deci vedeti despre ce este vorba si in ce masura poate afecta dreptul de proprietate sau caracteristicile fizice ale imobilului respectiv.De regula, cand este vorba de litigii care privesc chiar dreptul de proprietate asupra imobilului in intregul sau , cum este revendicarea , se instituie si interdictia de instrainare. Va sfatuiesc sa consultati un avocat care, dupa ce va studia dosarul cauzei respective, poate aprecia si va poate sfatui in mod corespunzator.
Oricum, fara sa vedeti care este obiectul litigiului nici nu poate fi vorba de cumparare.
Multumesc frumos. Va voi urma sfatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictia de instrainare mariovoi mariovoi in ce baza se poate nota interdictia de instrainare in cartea funciara,cu ce acte? (vezi toată discuția)
Vanzator imobil posibil impostor maria bur maria bur As dori sa stiu ce se intampla cu proprietatea pe care am cumparat-o cu contract de vanzare cumparare prin notar public si cu contract de imprumut cu ipoteca ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil aflat in litigiu jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: matusa mea a adjudecat un imobil prin executare silita. In luna august s-a facut evacuarea debitorului ... (vezi toată discuția)