Buna ziua!
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: matusa mea a adjudecat un imobil prin executare silita. In luna august s-a facut evacuarea debitorului din imobilul respectiv, bunurile acestuia ramanand in custodia matusii mele. Ulterior, matusa mea a fost anuntata ca imobilul cu pricina este obiectul unui litigiu de partaj succesoral intre debitor si rudele acestuia. Subliniez ca imobilul nu avea cadastru si nu era intabulat in cartea funciara la momentul adjudecarii (matusa mea a facut cadastrul si a intabulat imobilul pentru a putea figura ca proprietar al acestuia). In consecinta, litigiul nu a fost notat in cartea funciara. Matusa mea a intrat in proprietatea imobilului debitorului asa cum figura imobilul in evidenta Primariei. Ce consecinte are faptul ca matusa mea este acum proprietara unui imobil aflat in litigiu? Precizez ca litigiul a demarat dupa incheierea actului de adjudecare prin care matusa mea a devenit proprietara si inaintea evacuarii din imobil a debitorului.
poate fi introdusa in cauza....in mod normal este dobanditor de buna credinta si nu ar trebui sa se intample nimic decat ca o vor purta prin tribunale...insa daca imobilul este tentant ( ca pret, zona etc) adica sunt multi bani la mijloc se poate intampla orice, ( se poate specula spre exemplu ca trebuia sa se cunoasca daca este imobilul in litigiu sau ca a cunoscut acest lucru.) consultati un avocat pe cazul in speta
litigiul putea fi notat si in registrul de transcriptiuni de catre rudele debitorului.
vedeti sa nu fie o intelegere tacita intre rude si debitor tocmai pentru a frauda creditorul
din punct de vedere al publicitatii litigiului rudele debitorului nu si-au indeplinit aceasta formalitate prin inscrierea litigiului la cartea funciara/registru, iar efectul este ca nu va este opozabil acest litigiu.
in apararea dvs mai invocati si efectele adjudecari imobilului art. 518 c.proc.civ.