avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... raspundere delictuala sau contractuala?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

raspundere delictuala sau contractuala?

raspundere delictuala sau contractuala? am un litigiu prin care reclamantul isi motiveaza in fapt cererea prin existenta unui contract incheiat intre parti, dar in drept merge pe art 998 c civ.
Cel mai recent răspuns: Corina Ganescu , Avocat 16:07, 5 Octombrie 2009
Pai... esentiala e motivarea in fapt!
In drept e in principiu treaba instantei, insa ajuta mult daca e calificata si in drept!
Evident, premisa e o calificare corecta!!!:))
da e corect pentru ca ai adus un prejudiciu acelei persoane
de ce nu a mers pe art 969 c civ? am sanse sa i se respinga actiunea intrucat a mers pe raspundere delictuala si nu pe cea contractuala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prejudiciu sm23 sm23 sa-mi spuna si mie cineva in ce lege, articol, este scris ca in situatia in care se creaza un prejudiciu unei societatii, cei care au provocat respectivul ... (vezi toată discuția)
Se poate chema în garanție într-o procedură de insolvență faliment ? neamtu 2 neamtu 2 o firmă este în insolvență - faliment din vina terțului . În acest sens sunt expertize ,documente ,însușite de cei înscriși în tabelul definitiv ... (vezi toată discuția)
Temei legal avand in vedere abrogarea art. 893 c. com., care este in prezent temeiul legal in baza caruia poate fi calificat un litigiu intre doua societati comerciale ca ... (vezi toată discuția)