avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Desfacere contract in ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Desfacere contract in ccc

Buna ziua! Ocup un post inginer la o fabrica de automotive, din noiembrie 2013. Am CM pe perioada nedeterminata. In august 2016 am nascut si inca sunt in concediu crestere copil pana in iunie 2018(asa am stabilit la HR intoarcerea).
Aseara am primit un telefon de la managerul departamentului de inginerie, in care imi spunea ca se doreste restrangerea personalului Tesa si se gandeste in primul rand la mamici ca au venitul asigurat pt inca o perioada de timp si isi pot cauta alt job. Printre altele mi-a spus ca se doreste incetarea CM pe cale amiabila si voi primi salarii compensatorii... mi-a pus in vedere si ca aceasta este o oferta si daca nu accept, disponibilizata tot voi fi, dar fara remuneratie...
Este legala o astfel de "oferta"?
Ar trebui sa o accept? Si daca da, nu inteleg cum intentioneaza ei sa desfacem contractul acum, tinand cont ca fiind in ccc, contractul este suspendat..
Va rog, dati-mi un sfat pentru aceasta problema, deoarece nu stiu cum ar fi mai bine sa o gestionez.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta s. , utilizator 16:35, 8 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concedierea unei persoane aflate in CCC este posibila numai pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii.

Incetarea c.i.m. cu acordul partilor poate avea loc si la initiativa angajatorului , insa daca acceptati o astfel de solutie , nu puteti beneficia de somaj.
Cornel Vasile a scris:

Concedierea unei persoane aflate in CCC este posibila numai pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii.

Incetarea c.i.m. cu acordul partilor poate avea loc si la initiativa angajatorului , insa daca acceptati o astfel de solutie , nu puteti beneficia de somaj.

Va multumesc pentru raspuns! As mai avea 3 nelamuriri:
1. Daca accept incetarea c.i.m, in perioada aceasta, cat inca sunt in ccc, imi este afectata indemnizatia?
2. Daca ma angajez in alta parte inainte cu 60zile implinirii varstei de 2 ani ai copilului, voi beneficia de stimulentul de insertie? Angajatorul fiind schimbat, plus pauza contractuala intre cele 2 contracte de munca- actual si viitor, influenteaza stimulentul de insertie?
3. Asigurarea mea de sanatate ramane valabila pana la finalizarea ccc?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Daca accept incetarea c.i.m, in perioada aceasta, cat inca sunt in ccc, imi este afectata indemnizatia?

Nu va este afectat plata indemnizatiei, in aceasta situatie.

2. Daca ma angajez in alta parte inainte cu 60zile implinirii varstei de 2 ani ai copilului, voi beneficia de stimulentul de insertie? Angajatorul fiind schimbat, plus pauza contractuala intre cele 2 contracte de munca- actual si viitor, influenteaza stimulentul de insertie?

Veti beneficia de stimulentul de insertie , chiar daca va veti schimba angajatorul. Pauza intre cele 2 contracte de munca- actual si viitor- nu influenteaza dreptul de a primi stimulentul de insertie.

3. Asigurarea mea de sanatate ramane valabila pana la finalizarea ccc?

Perioada în care o persoană beneficiază de indemnizația pentru CCCC constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005 , indiferent daca pe durata CCC c.i.m. inceteaza.
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos pentru raspunsurile dumneavoastra!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim in timpul ccc GeoSt GeoSt Buna ziua! Momentan sunt in CCC de 1an si 6 luni si as dori sa demisionez de la actualul loc de munca (sau incetarea contractului cu acordul ambelor parti ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca in timpul concediului pt cresterea copilului cata30 cata30 Ce formalitati trebuiesc indeplinite daca doresc sa imi schim locul de munca?.Mentionez ca momentan sunt in concediu pentru crestere copil si am contractul ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil? elenadoina1988 elenadoina1988 Buna ziua.O intrebare as avea si eu. Mi-am schimbat locul de munca recent. Anterior am lucrat 2 ani iar intre fostul loc de munca si actualul este o pauza de ... (vezi toată discuția)