Buna ziua, rugamintea este sa ma ajutati cu un sfat ce este de facut in urmatoarea situatie: in urma unui divort s-a emis hotararea de divort in care in primele pagini scrie ca "domiciliul copiilor se stabileste la parat si reclamanta va plati catre parat 2 pensii de intretinere in favoarea celor 2 copii" iar pe ultima pagina, sub titlul ".....IN NUMELE LEGII HOTARASTE..." scrie ca " domiciliul copiilor se stabileste la parat iar paratul este obligat sa plateasca catre reclamanta in favoarea copiilor cele 2 pensii de intretinere". Divortul s-a finalizat in aprilie 2017 si in urma incheierii procesului, toti (avocati, parti, etc) stiu ca reclamanta trebuie sa plateasca pensiile si ca copii raman la domiciliul paratului, insa nimeni nu a sesizat pana acum ce scrie in Hotarare. Ce-i de facut pentru a se rectifica eroarea? Mentionez ca procesul a inceput in noiembrie 2016 si de atunci ar trebui ca reclamanta sa plateasca pensiile, insa pana in prezent nu a platit nimic. Va multumesc mult.
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Se depune cerere la aceeași instanta de îndreptarea erorii materiale strecurate în dispozitivul hotararii. Se re a Olga cam un 2 săptămâni, apoi legalizate hotărârea și o puneti în executare, pt asta veți apela la un executor.
Faceti si apel pentru aceleasi motive. Vb cu avocatul, lamurire si apel as fi eu de parere. dar el a citit mai bine hotararea si poate decide mai exact ce trebuie in cazul dv.
Sentinta de divort
ankablede
buna ziua ,
Cumnata mea a divortat de sotul ei , si acum e ingrijorata ca a ameninta-o ca vine si - i ia copii . Am incercat sa pun si copia dupa actul de ... (vezi toată discuția)
Eroare sentinta
micaela38
Daca la pronuntarea sentintintei de divort s-a strecurat o eroare, si anume plata pensiei alimentare incepand cu data introducerii actiunii si nu cum era ... (vezi toată discuția)