d) in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.
Situatia este un pic mai complicata. Am fost inregistrata ca somer indemnizat pentru cateva luni. Acum trei saptamani m-am angajat. Situatia insa e de asa natura incat nu pot sa imi indeplinesc sarcinile de serviciu (a se citi nu mi se ofera conditiile sau pur si simplu nu sunt lasata sa imi indeplinesc sarcinile pentru care am fost angajata). Patronul inchide ochii pentru ca, asa cum am aflat ulterior, angajarea mea a fost facuta doar pentru ca legea obliga angajatorul sa aiba acest post. Situatia e de asa natura incat nu mai pot continua datorita presiunilor care se exercita asupra mea. Nu pot spera ca voi fi concediata la initiativa angajatorului pentru ca este nevoie de prezenta mea dar sper ca pot obtine concedierea in baza articolului de mai sus. Intrebarea mea este: voi putea beneficia de ajutor de somaj? Daca nu m-as fi angajat, as fi avut acest drept inca noua luni. Exista riscul ca decizia mea de a munci (pe un salariu doar cu putin mai mare decat ajutorul de somaj) sa ma puna in situatia de a pierde orice drept?
Deschiderea un conflict de munca este exclus.
daca iti va inchide cartea de munca cu art 61(d) vei putea beneficia din nou de somaj numai daca intrunesti si celelalte conditii referitoare la stagiul de cotizare
Inteleg ca angajarea a fost pe perioada nedeterminata si ca urmare somajul a incetat.
Incetare CIM cf art 61 lit d va da dreptul la depunerea unui nou dosar de somaj daca aveti stagiul necesar.
cf normelor legii somajului, daca art de incetare este printre cele de mai jos, se naste dreptul la somaj (+cond. de stagiu)
Art. 5. - Prin motive neimputabile, in sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a) incetarea raportului de munca in temeiul art. 56 lit. b), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, in temeiul art. 31 alin. (41) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare
Demisie
MARIANASAVA
BUNA ZIUA.Am o intrebare daca plec de la locul de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 20 de zile calendaristice am dreptul la somaj dupa aceea ? (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj
visik2006
Buna ziua colegi,
Am o mica intrebare pentru voi, Un angajat din Ro , are dreptul la somaj daca a fost concediat prin Art 61 lit A ? (perioada de cotizare ... (vezi toată discuția)