avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... somaj pt. necorespunzator profesional?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

somaj pt. necorespunzator profesional?

Buna ziua! As vrea sa stiu daca o persoana angajata cu contract individual de munca si care a fost concediata cf. art 61, lit "d' din Codul Muncii pt. ca nu mai corespunde profesional postului pe care il ocupa beneficiaza de somaj.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:19, 23 August 2009
Da, beneficiaza, daca are binenteles si stagiu necesar.

cf normelor la legea somajului, urmatoarele cauze de incatare contract munca dau dreptul de a solicita somja.
Art. 5. - Prin motive neimputabile, in sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a) incetarea raportului de munca in temeiul art. 56 lit. b), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, in temeiul art. 31 alin. (41) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare
La care se mai adauga si indeplinirea conditiei privind stagiu minim de cotizare : 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie MARIANASAVA MARIANASAVA BUNA ZIUA.Am o intrebare daca plec de la locul de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 20 de zile calendaristice am dreptul la somaj dupa aceea ? (vezi toată discuția)
Somaj? busubianca busubianca Buna ziua Cu ce articol din codul muncii se poate incheia contractul individual de munca pentru a beneficia de indemnizatie de somaj. Persoana are un stagiu ... (vezi toată discuția)
Ce articole pentru desfacereea cim dau sansa angajatului la indemnizatie de somaj? mihai_staicovici mihai_staicovici Buna ziua! Spuneti-mi si mie va rog care sunt articolele de desfiintare a unui CIM (singurele articole valabile) in urma carora un angajat poate depune (si ... (vezi toată discuția)