avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj?

Buna ziua
Cu ce articol din codul muncii se poate incheia contractul individual de munca pentru a beneficia de indemnizatie de somaj. Persoana are un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimela 24 de luni.
Nu a facut nici o abatere la locul de munca.
Art. 55 lit a . este bun pentru decizia de lichidare astfel incat sa beneficieze de somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:53, 21 Februarie 2011
art 65 alin (1)/ C muncii
Prin motive neimputabile, in sensul art. 17 alin. (1) din Legea nr.76/2002, se intelege:
a) incetarea raportului de munca in temeiul art. 56 lit. b), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, in temeiul art. 31 alin. (4 ind.1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie MARIANASAVA MARIANASAVA BUNA ZIUA.Am o intrebare daca plec de la locul de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 20 de zile calendaristice am dreptul la somaj dupa aceea ? (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj florylen florylen Daca am contract pe perioada nedeterminata, dar sunt in proba de lucru pentru o luna de zile si la incheierea perioadei de proba renunt la a continua mai ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata MariaC23 MariaC23 Buna ziua, Eu as avea o intrebare si anume ca angajatorul la care lucrez ma poate obliga sa imi iau concediu fara salar?, si a doua daca ma poate obliga ca ... (vezi toată discuția)