avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua,

Eu as avea o intrebare si anume ca angajatorul la care lucrez ma poate obliga sa imi iau concediu fara salar?, si a doua daca ma poate obliga ca sa-mi dau demisia daca nu are nici un motiv sa o faca? As dori sa stiu cu ce articole beneficiez de somaj.
Cel mai recent răspuns: MariaC23 , utilizator 14:34, 18 Martie 2011
1. La primele intrebari raspunsul este negativ , angajatorul nu va apoate obliga nici sa va luati CFP , nici sa va dati demisia.

2. Prin motive neimputabile, in sensul art. 17 alin. (1) din Legea nr.76/2002, se intelege:
a) incetarea raportului de munca in temeiul art. 56 lit. b), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, in temeiul art. 31 alin. (4 ind.1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
......
Aceste articole va da posibilitatea sa beneficiati de somaj ... Incetarea c.i.m. prin demisie sau cu acordul partilor exclude aceasta posibilitate.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am 12 luni vechime si imi dau demisia beneficiez de somaj? mychelyne mychelyne Buna seara, am o nelamurire in privinta conditiilor care trebuie indeplinite pentru a beneficia de somaj. Lucrez de 1 an si ceva si acum vreau sa plec prin ... (vezi toată discuția)
Obtinere somaj flo1982 flo1982 in cazul in care de la ultimul loc de munca plec prin demisie, acordul ambelor parti, imi pot obtine in vreun fel indemnizatia de somaj? Multumesc (vezi toată discuția)
Somaj? busubianca busubianca Buna ziua Cu ce articol din codul muncii se poate incheia contractul individual de munca pentru a beneficia de indemnizatie de somaj. Persoana are un stagiu ... (vezi toată discuția)