avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum se poate inchide o firma ,deca unicul asociat ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum se poate inchide o firma ,deca unicul asociat domiciliaza in strainatate[cypru]?

In 2003 am infiintat o firma si acum in 2009 nu mai reusesc sa o inchid.Mentionez ca acum domiciliez in strainatate si am incercat cu imputerniciri si cu multe altele .Am facut imputernicire pt. tatal meu si i s-a spus ca nu este valabila deoarece stampila nu se poate traduce si ca nu este de la un tribunal,de la notar nu este valabila cu toate ca este LEGALIZATA,cu tote taxele de rigoare.Asta nu m-ar deranja, dar sediul firmei este pe ap.-ul unde locuiesc si imi trebuie acceptul sotului in fata unui notar.De ce imi trebuie acceptul sotului daca sunt unic asociat ? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 12:21, 3 Octombrie 2009
Orice document facut in strainatate, la o alta institutie decat una din reprezentantele diplomatice ale Romaniei din tara respectiva (ambasada, consulat sau consulat onorific), trebuie sa fie apostilat pentru a fi valabil in Romania, unde se traduce si le legalizeaza.
Mai simplu ar fi sa faceti un contract de asistenta juridica cu un avocat din Romania (contractul se poate incheiat prin posta sau fax - dureaza doar 5 minute si nu trebuie sa va deplasati), in baza caruia avocatul va completa o imputernicire avocatiala pe care Dvs. nu mai trebuie sa o semnati, merge in numele Dvs. la Registrul Comertului si rezolva toate problemele, va inchide firma asa cum doriti.
Trebuie sa stiti ca, dincolo de prevederile legale, Registrul Comertului este un loc in care daca nu cunosti toate chitibusurile locului, esti sortit unor lungi zile de asteptare, enervare si intoarceri din drum de catre angajatii de acolo.
Mult succes.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Dna avocat are perfecta dreptate!
=D>
Apelati la serviciile unui avocat ...in acest fel veti scapa de stres si nervi! Oricum tatal dvs nu se va putea descurca singur fara ajutor specializat in labirintul numit Oficiul Registrului Comertului!
Cine v-a spus ca stampila nu se poate traduce si ca nu puteti inchide firma daca nu aveti acceptul sotului pentru sediu? Nici specimenul de semnatura nu se poate "traduce", cu toate acestea, cand se face traducerea documentului si se legalizeaza la notarul din Romania, acesta specifica: "semnatura indescifrabila"-valabila semnatura procura originala. Cand se depun actele la Registrul Comertului, se depune procura in original+ traducerea legalizata. Eu am depus zeci de acte de acest gen si nu mi-a respins nici un judecator. Conditia de a depune cu procura este aceea ca procura sa fie facuta de un notar in tara straina, ori la consulat sau ambasada a Romaniei, sa fie tradusa in Romania de un traducator autorizat si legalizata de un notar din Romania. Ca sa-l ajutati pe tatal dvoastra, ca intradevar ii va fi greu sa inchida singur firma fara sprijin juridic, puteti sa specificati in procura ca poate la randul dansului sa imputerniceasca alta persoana sa se ocupe de acte, ca poate sa le depuna si sa le ridice de la Registrul Comertului.
In ceea ce priveste sediul firmei, dumneavoastra ca asociat unic decideti daca vreti sa-l inchideti sau nu, fara acceptul sotului. Acceptul sotului e necesar numai in acte civile de dispozitie, daca vreti de pilda sa vindeti apartamentul proprietate comuna a sotilor. Ori poate daca doreati sa deschideti un sediu de firma pe locuinta comuna, va trebuia semnatura lui pe contractul de inchiriere, ori comodat si acordul proprietarilor din bloc.
E buna si varianta colegilor, sa apelati la serviciile unui avocat. Va ramane sa alegeti varianta cea mai usoara.
Mult succes!

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2009
ContSters69724, utilizator
Pantea Alin a scris:

sediul firmei este pe ap.-ul unde locuiesc si imi trebuie acceptul sotului in fata unui notar


:-/:-/
In timp ce o persoana fizica (omul) isi inceteaza existenta prin moarte, o persoana juridica (societatea) isi inceteaza existenta prin dizolvare /lichidare si radiere.
Si tot asa cum omul (chirias intr-un ap.) ar putea sa moara si fara semnatura/acceptul coproprietarului apartamentului, tot asa ar putea sa "moara" si societatea care isi are sediul intr-un ap.
Asa ca nu pot sa inteleg la ce s-o fi gandit cel care va spus ca "trebuie" o astfel de semnatura.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2009
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura facuta la consulatul romaniei in italia george si antonia george si antonia Sunt in Italia si trebuie sa deschid urgent un cont in Romania. Se poate face o procura la consulat pentru a imputernici pe cineva din tara fara ca acea ... (vezi toată discuția)
Procura - apostila teomicri teomicri Buna ziua, imi trebuie o procura de la sotul meu ,care e acum in Anglia ,pentru a semna la banca prelungirea creditului.Sa se duca la ambasada (consulat) ? O ... (vezi toată discuția)
Transcrierea documentelor in romania ftclaudia@yahoo.it ftclaudia@yahoo.it Buna ziua, sunt cetatean cu dubla cetatenie (roman-italian) fost casatorita in Italia cu cetatean italian in 2001 iar acum in posesul sentintei definitiva de ... (vezi toată discuția)