Acum 11 ani am divortat si am obtinut custodia minorului, primind pensie alimentara. După un an, m-am recasatorit cu tatal minorului si la insistentele lui, am dat o declaratie la notariat precum ca renunt la pensia alimentara (altfel nu putea sa faca un credit pentru achizițioarea unei locuinte). De cativa ani, aduce in casa cati bani vrea el, nu cat primeste salariul. Ce sanse am, sa obtin din nou pensia alimentară?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Păcat ca ati găsit un notar care sa va autentifice o asemenea declarație.
E nula acea declarație, puteți sa puneți în executare acea hotarare.
Dacă veți locui impreuna, el e dator sa va dea numai pensia de intretinere, pt restul trebuie chemat în judecata.
A cui e casa în care locuiți?
Casa este cumparata impreuna. El a facut imprumutul la banca iar eu sunt coplatitor. Stiu ca declaratia este nula. Insa nu stiu ce pasi trebuie sa urmez pentru a pune in executare acea hotarare?
Atata timp cat inca suntenti casatoriti, si minorul este incredintat ambilor parinti, nu cred ca sa se poate primi pensie alimentara. Cel putin nu in contextul asta; el fiind sub aceleasi acoperis primeste cele necesare de la ambii parinti. Probabil va intra un avocat in dicustie sa lamureasca problema. Mult success.
Nu sunt încă casatoriti, au divortat, ca s-au recăsătorit apoi, e alta treaba.
Hotărârea sta în picioare, sigur ca dat fiind ca s-au schimbat imprejurarile în care au fost date, saloane emite o alta hotarare la cererea unuia dintre părinți.