Am decis sa divortam si am cazut de acord asupra tuturor aspectelor. Initial am zis ca vom merge la notar, dar pentru ca nu am incredere ca va plati pensia alimnetara pentru care s-a angajat si pentru ca nu vreau sa mai umblu ulterior, in cazul in care nu plateste, prin instanta, m-am gandit ca cea mai buna varianta pentru a i se opri direct pe statul de plata pensia alimentara de catre angajator, este divortul prin acord in instanta. Va rog sa-mi spuneti daca asta cea mai sigura cale. Cererea de divort va fi inaintata de ambii soti.
Greșiți de doua ori- una ca puteți pune în executare tranzacția pe divort încheiată la notar și 2 ca instanta nu mai pune din oficiu pensia în executare, asa ca în instanta nu faceți nicio sfaraiala. Plus ca va dura mai mult.
Atunci daca ambii am cazut de acord, cum e mai bine sa procedez ca sa fiu sigura ca voi primi pensia alimentara. Nu am incredere ca imi va plati chiar daca si-a luat acest angajament. Nu vreau sa stau luna de luna sa ma rog de el si nu e vb de cateva luni ci de ani de zile.copii sunt f mici inca. Prin cererea la notar nu rezolv problema pensiei prin poprire pe statul de plata. El a fost de acord sa-mi plateasca 1/3 asa cum spune legea, insa eu nu stiu cat reprezinta acest 1/3 din salariul sau pentru ca nu cunosc cuantumul. Din punctul meu de vedere imi va da cat va dori el, daca imi va da. Nici cu o suma fixa nu sunt deacord, pentru daca azi reprezinta ceva, "maine" s-ar putea sa nu ma ajute prea mult.
Încă o data va zic ca nu exista diferenta intre instanta sau notar. Dacă nu va va plăti, în ambele cazuri, puteți apela la executor.
Dacă nu știți cat e treimea, stabiliti în suma fixa, apoi puteți cere mărirea, plus ca ea se indexează cu rata inflației la fiecare 3 luni, asta dacă cereți sa fie stabilita în instanta.
Nu se popreste nici la notar și nici prin instanta. Procedura de poprire e aceeași, indiferent de calea aleasă de a divorța.
Asta a spus si colega mai sus.
Dacă nu ii cunoașteți venitul, cereți o adeverința pentru divorț cu venitul său.
În privința cotei, 1/3 reprezintă maximul legal și nu cota legală.
A, da, asta ar fi alt risc în instanță. Dacă va intelegeti la notar pt 1/3, nu inseamna ca în instanță veți obține 1/3, asta ar fi maxim ce puteți obține, nu obligatoriu.
Poprire salariu
petre14
Buna ziua,
Am o poprire pe salariu si vreau sa ma lamuriti daca e legala. Am un salariu net de 946 lei si 216 lei tichete de masa. In urma divortului am ... (vezi toată discuția)