avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor social si ajutor la incalzire pentru mama ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor social si ajutor la incalzire pentru mama singura, fara venituri, 3 copii

Buna seara. Se da urmatoarea situatie complicata: cuplu necasatorit, 2 copii (4 ani si 2 ani) iar al treilea urmeaza sa se nasca in 3-4 saptamani. Copiii sunt recunoscuti de tata, care figureaza pe certificatele de nastere. Relatia de cuplu a ajuns intr-un impas major si s-au despartit recent desi relatiile de prietenie sunt in continuare excelente intre cei doi parinti.

Tatal figureaza cu venituri mici din drepturi de autor. Mama nu a mai inregistrat niciun venit de mai bine de 4 ani asadar nu a primit niciodata indemnizatie de crestere a copiilor. Locuiesc cu contract de comodat intr-un apartament al unei prietene dar in urma despartirii tatal s-a mutat la mama sa, pensionara. Mama si copiii au ramas in apatament, contractul de comodat oricum fiind pe numele ei.

Asadar de luna viitoare (dupa ce naste), din punct de vedere legal situatia mamei va fi urmatoarea: mama singura cu 3 copii sub 4 ani si niciun fel de venituri oficiale in afara alocatiei copiilor. Tatal va continua sa isi suporte familia financiar cat il tin puterile in conjuncturile date insa toti banii lui nu sunt suficienti nici macar pentru a acoperi cheltuielile de subzistenta. Ajutorul lui este insa benevol, nu va aparea oficial in vreun document asadar veniturile oficiale ale familiei vor fi in continuare doar cele 3 alocatii ale copiilor.

Cum ar putea mama obtine ajutor social si ajutor pentru incalzire pentru la iarna? Ce acte si demersuri sunt necesare? E posibil sa i se ceara sa isi actioneze partenerul in instanta pentru a solicita plata pensiei alimentare, cel putin pentru "ochii statului", sa apara oficial ca a solicitat alocatie?

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 10 Septembrie 2017
Brigid, utilizator
Cel mai recent răspuns: Brigid , utilizator 23:07, 29 Octombrie 2017
Inca nu am reusit sa aflu nimic pe acest subiect.... poate totusi cineva are mai multe informatii, va rog. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare sociale mame singure ronaldo83 ronaldo83 Buna seara.as dori sa va prezint situatia mea pe scurt.:dupa o relatie de 10 ani a rezultat un copil.ne am despartit Dar nu am fost niciodata ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obține pensia de întreținere pentru minori, și ce procent din veniturile tatălui se acordă pentru doi copii? Florin111 Florin111 O prietena are urmatoarea situatie : are doi copii minori cu cineva cu care n-a fost casatorita doar a concubinat cu el ,iar copiii sunt recunoscuti de tata. ... (vezi toată discuția)
La cine rămân copiii? Familiamea Familiamea Bună ziua! Dintr-o relație de concubinaj de 6 ani, au rezultat 3 copii (gemeni de 2 ani și jumătate prin Fiv și o bebelina de 5 luni, toți recunoscuți ... (vezi toată discuția)