avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

Buna seara.
Va adesez intrebarea ce urmeaza in numele mamei mele, care ar dori sa se pensioneze anticipat. Din punct de vedere am vechimii in munca are 38 ani si ca si varsta implineste 57 ani in decembrie anul curent.
De curand s-a operat, si din pacate nu s-ar mai putea intoarce la locul actual de munca, datorita faptului ca s-a operat de hernie, iar ea la serviciu trebuie sa ridice greutati destul de mari, fiindu-i imposibil in conditia actuala.
Intrebarea mea este: se poate depune dosarul de pensie fiind in CO medical, sau trebuie sa mai aiba o perioada in care sa lucreze?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:08, 11 Septembrie 2017
Poate cere pensie anticipata partiala cu penalizare de 12% incepand cu ziua in care implineste varsta de 56 ani si 11 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie mileaG mileaG Buna ziua. M-ar interesa sa stiu daca soacra mea in varsta de 57 ani (impliniti) se poate pensiona anticipat fara penalizare. Si daca totusi ar fi penalizata ... (vezi toată discuția)
Am 56 de ani si 38 de ani vechime in munca. in ce conditii ma pot pensiona? Cristeac Cristeac Sunt sofer si se fac restructurari...Intrebarea mea este in ce conditii pot iesi la pensie tinand cont ca am varsta de 56 ani (nu cum am scris mai sus 55 - pe ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala ionitaaneta ionitaaneta Buna ziua, Va rog mult o consultatie privind iesirea la pensie anticipata partiala daca intrunesc conditiile si care este procentul de ... (vezi toată discuția)