avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Chitanțe taxe avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Chitanțe taxe avocat

Buna ziua doamnelor și domnilor avocați , ma adresez către dumneavoastră neștiind procedura taxelor onorariilor , împuternicirilor etc.
Acum aprox 1 sapt am contactat o avocata având o problema ,cum s-ar zice ,in privința faptului ca as fi suspect intr-un dosar penal , neștiind exact despre ce este vorba primul gând a fost sa ma consult cineva care este specializat. Doamna Avocat mi-a spus ca in primul rând va trebui sa plătesc o taxa de împuternicire și de copiere a dosarului pentru a vedea exact despre ce este vorba , am fost de acord deoarece eram in neștiința de cauza , am plătit suma de 800 de lei aceasta incluzând : taxa pt împuternicire -500 de lei și taxa de copiere a dosarului (ea mi-a spus ca este posibil sa fie in jur de 300 de lei ) toate bune și frumoase , între timp mi-a venit un agent la usa oferindu-mi o Înștiințare cum ca miercuri l ora cutare sunt obligat sa ma prezint in calitate de INCULPAT. Dosarul nu mi l-a copiat avocata , chitanța nu am primit pt nimic iar acum îmi cere onorariul pentru a se prezenta cu mine in data respectiva . Ce părere aveți ? Am nevoie de un sfat .
Cel mai recent răspuns: Sebastian Simon , Avocat 15:54, 11 Septembrie 2017
Solicitati in scris sa va elibereze chitante ptr.sumele platite,caz contrar reclamati la Baroul respectiv.Trebuie sa incheiati contr.de asist.juridica cu precizarea onorariilor si costurilor procesului si serviciile prestate de avocat.
Din cate inteleg, onorariul pe care vi l-a solicitat este pentru consultarea dosarului.
V-ati inteles si pentru asistenta juridica/reprezentare in fata organelor judiciare sau a ramas sa stabileasca ulterior acest onorariu dupa ce consulta dosarul?

Astăzi am făcut contractul de asistenta juridică. Dar pt ceilalți 800 de lei nu am primit chitanța doar pe onorariu e normal ?
Cereti chitanta de la avocata. Si pentru consultare dosar si pentru ce urmati sa mai faceti. Asta e sfatul meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru si taxa judiciara TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.cat reprezinta taxa de timbru intr-un proces de succesiune si unde se plateste?pt ca eu i-am dat o suma avocatei ce ma reprezinta,nu mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Acuzatie talharie estrela2126 estrela2126 am angajat un avocat pt un dosar talharie din faza de cercetare.mi-a cerut 3000 lei.urmarirea penala s-a incheiat si s-a trimis dosarul in instanta. mi-a ... (vezi toată discuția)
Ce probe pot solicita ca parat intr-o astfel de actiune in pretentii. dandanaua dandanaua Reclamanta, institutie de stat, ma cheama in judecata, cu o actiune in pretentii, pentru a-i plati cheltuielile de judecata, reprezentand onorariu avocat ... (vezi toată discuția)