avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 CIM, 1 funcție de bază ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 CIM, 1 funcție de bază ?

Bună ziua,

Sunt titular în învățământul universitar, iar în acest an am dat titularizarea și în preuniversitar. Am obținut postul, participat la ședința publică, am parcurs toate demersurile legale, fără probleme.
Săptămâna trecută trebuia semnat CIM dar stupoare : ISJ-ul susține că nu pot fi titular și acolo, doar la o singură instituție bugetară, deoarece CIM mă obligă (?!) să am funcția de bază la ei - da! Nu pot avea funcția de bază în 2 instituții, trebuie să declar.
Pe cei din universitar i-am anunțat, nu a fost nicio problemă, doar să declar unde am funcția de bază.

Pe baza cărei legi pot cei din ISJ să-mi refuze angajarea ? Eu am lecturat legea muncii, și m-am bazat pe art. 35 - cumulul de funcții.

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: cain2k , utilizator 14:27, 11 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Functia de baza o alegeti dvs unde vreti s-o aveti .

Codul Fiscal
art.7
în înțelesul prezentului cod, cu excepția titlurilor VII și VIII, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
1. activitate dependentă - orice activitate desfășurată de o persoană fizică într-o relație de angajare generatoare de venituri;
2. activitate dependentă la funcția de bază - orice activitate desfășurată în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, declarată angajatorului ca funcție de bază de către angajat; în cazul în care activitatea se desfășoară pentru mai mulți angajatori, angajatul este obligat să declare numai angajatorului ales că locul respectiv este locul unde exercită funcția pe care o consideră de bază;
.....
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
@Cornel Vasile:

Da, funcția de bază o declar eu - ei nu mă pot obliga să aleg !

Mulțumesc!

Pe.S: acum îmi spun că e o problemă din cauza pontajului - că sunt pontat cu 8 ore pe zi în ambele CIM. Efectiv, în universitar am norma de 14 ore, în preuniversitar de 18. cumulat, nu am 48 de ore ...
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2017
cain2k, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functii la angajatori diferiti MariaW MariaW Buna ziua! Am un salariat nou caruia i-am incheiat un contract de munca pe perioada determinata de 6 luni, cu timp normal de 8 ore/zi. Astazi m-a anuntat ca ... (vezi toată discuția)
Functia de baza rusualexandra rusualexandra O persoana responsabila SSM are doua contracte de munca a cate 8 ore la doua societati diferite. Pot fi considerate amandoua cu functie de baza , la fiecare ... (vezi toată discuția)
Anulare act administrativ - contencios administrativ - litigiu cu inspectoratul scolar judetean pavelvioleta pavelvioleta Cu permisiunea dumneavoastra as vrrea daca se poate sa va supun atentiei cazul meu: Sunt ing. chimist titular la un Gr. Sc. Adm. si absolventa 2009 de ... (vezi toată discuția)