avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functia de baza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functia de baza

O persoana responsabila SSM are doua contracte de munca a cate 8 ore la doua societati diferite. Pot fi considerate amandoua cu functie de baza , la fiecare are acelasi salariu. Poate avea deduceri personale pentru fiecare contract? As dori sa stiu si baza legala, multumesc!
Cel mai recent răspuns: rusualexandra , utilizator 15:55, 12 Septembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Functia de baza nu poate fi decat la un singur loc de munca.

Codul fiscal
art.7
În înțelesul prezentului cod, cu excepția titlurilor VII și VIII, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
1. activitate dependentă - orice activitate desfășurată de o persoană fizică într-o relație de angajare generatoare de venituri;
2. activitate dependentă la funcția de bază - orice activitate desfășurată în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, declarată angajatorului ca funcție de bază de către angajat; în cazul în care activitatea se desfășoară pentru mai mulți angajatori, angajatul este obligat să declare numai angajatorului ales că locul respectiv este locul unde exercită funcția pe care o consideră de bază;
.....

multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea declararii functiei de baza eliza.ilie eliza.ilie La angajarea cu norma intreaga, salariatul este obligat sa declare daca are sau nu functie de baza la alt angajator? Conform carei legislatii? (vezi toată discuția)
La al doilea ob part time trebuie declarat primul? armaghedon_now armaghedon_now O ruda lucreaza part time cu toate actele in regula la un job despre care ar dori sa nu se stie. Ne-ar interesa: -daca isi mai gaseste un job tot part time ... (vezi toată discuția)
2 cim, 1 funcție de bază ? cain2k cain2k Bună ziua, Sunt titular în învățământul universitar, iar în acest an am dat titularizarea și în preuniversitar. Am obținut postul, participat la ... (vezi toată discuția)