avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA vanzare teren persoana fizica
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA vanzare teren persoana fizica

Buna ziua. Acum doi ani am vandut un teren constr. cu valoare sub 200.000. Acum intentionez sa vand o a doua parcela, deasemeni cu valoarea sub 200.000 lei. Daca anul viitor voi dori sa vand si ultima astfel de parcela, este posibil sa trebuiasca sa platesc TVA?
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: mircea11112 , utilizator 22:47, 12 Septembrie 2017
Plafonul de 220.000 lei de la care trebuie sa deveniti platitor de TVA se refera la venitul obtinut intr-un an calendaristic.

Deci, daca vindeti in fiecare an cate o parcela care nu depaseste aceasta suma, nu trebuie sa va inregistrati ca platitor de TVA.
Multumesc foarte mult,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren dezmembrat muppetz muppetz Buna ziua , Am un teren in proprietate (mostenire) de 20 de ani . Vreau sa-l dezmembrez in 5 parti . 4 parcele de cca 500mp le vand la 4 persoane diferite in ... (vezi toată discuția)
Tva pe tranzactii imobiliare - studiu de caz . mirelastancev mirelastancev Studiu de caz , In sept. 2015 am vandut un apartament ( sub 220.000 RON - in proprietate de 2 ani , fara alte tranzactii imobiliare anterioare ) pentru a ... (vezi toată discuția)