avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anexa 24
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anexa 24

Sotului meu i-au decedat parintii. Tatal acum 12 ani, iar mama acum 1 an jumate. Pe timpul vietii mamei, pamantul a fost dat in arenda, iar sotul meu a fost cel care a semnat contractul cu arendasul. Anul acesta, cele 2 surori ale sotului meu, au mers la primarie au cerut Anexa 24 si fara sa il anunte si pe sotul meu, in loc sa deschida taxa de succesiune, pt care se elibereaza de fapt Anexa 24, au mers la arendas si au cerut impartirea bunurilor din arenda in trei parti egale. Arendasul doar in baza Anexei 24, le-a dat surorilor bunurile din arenda, fara sa ia legatura cu sotul meu. Intrebarea mea este, daca masa succesorala nu a fost inca dezbatuta dupa parinti, este suficienta Anexa 24 pt a hotari impartirea bunurilor mostenite in trei parti egale? Exista legi care reglementeaza cazul in care ne aflam noi? Arendasul a procedat corect? Ce trebuie sa facem in continuare pt a rezolva aceasta situatie? Multumesc daca ma lamureste cineva!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:55, 12 Septembrie 2017
Multumesc mult de tot! Daca tot ati binevoit sa imi raspundeti as vrea sa va mai intreb ceva personal. Tatal meu a decedat acum 5 ani. El si mama au impreuna o garsoniera in proprietate. Nu am dezbatut nici noi succesiunea dupa tata. Eu mai am o sora. Mama vrea sa imi cedeze mie partea ei din masa succesorala. In ce mod poate face asta, fara a adeschide taxa de succesiune? La notar printr-o declaratie? Prin donatie? Exista vreo posibilitate? Multumesc mult de tot!
Fără dezbaterea succesiunii după tata, nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arenda mostenitori iulian_somitca iulian_somitca Daca nu s-a dezbatut mostenirea un mostenitor poate incheia un contract de arenda? (vezi toată discuția)
Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)
Verificarea autenticitatii contractului de vanzare -cumparare Niko9 Niko9 Buna ziua, Cum as putea verifica autencitatea unui contract vanzare -cumparare a unui teren care a fost dat zestre? A fost impartit in doua jumatati egale ... (vezi toată discuția)