avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua. Am o intrebare, mai am 1 zi de concediu de odihna pana la sfarsitul anului, iar in octombrie am nevoie de 2 zile libere pentru rezolvarea unor probleme personale. Pot obtine concediu fara plata? Multumesc. Cei de la firma nu vor sa imi dea cele 2 zile.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:02, 12 Septembrie 2017
Art. 153 C.mun.
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Prin urmare, în codul muncii nu sunt stabilite norme care să reglementeze modalitatea și condițiile de acordare a concediului fără plată, astfel ca trebuie avute în vedere normele din contractul colectiv de muncă aplicabil angajatorului și regulamentul intern al acestuia.

Refuzul nejustificat al angajatorului privind acordarea salariatului a unui concediu fără plată pentru interese personale poate fi considerat unul abuziv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertizari Srb Srb Sunt angajat la o firma franceza situata in Bucuresti. Ceea ce presupune ca seful meu direct este un team leader(patronul fiind in franta), avand aici si HR. ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Alexandrae1 Alexandrae1 In ce conditii si pe ce perioada se poate acorda de catre angajator concediu fara plata pentru interese personale ale angajatului ? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata nicolnicol nicolnicol doresc sa stiu cate zile de concediu fara plata are dreptul un salariat al unei intreprinderi cu 150 de salariati. Societatea nu are CCM . MULTUMESC! (vezi toată discuția)