Buna ziua. Am o intrebare, mai am 1 zi de concediu de odihna pana la sfarsitul anului, iar in octombrie am nevoie de 2 zile libere pentru rezolvarea unor probleme personale. Pot obtine concediu fara plata? Multumesc. Cei de la firma nu vor sa imi dea cele 2 zile.
Art. 153 C.mun. (1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Prin urmare, în codul muncii nu sunt stabilite norme care să reglementeze modalitatea și condițiile de acordare a concediului fără plată, astfel ca trebuie avute în vedere normele din contractul colectiv de muncă aplicabil angajatorului și regulamentul intern al acestuia.
Refuzul nejustificat al angajatorului privind acordarea salariatului a unui concediu fără plată pentru interese personale poate fi considerat unul abuziv.
Avertizari
Srb
Sunt angajat la o firma franceza situata in Bucuresti. Ceea ce presupune ca seful meu direct este un team leader(patronul fiind in franta), avand aici si HR. ... (vezi toată discuția)