avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Viol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Viol

Bună seara! In urma cu 1 an, o doamna a fost violată de un bărbat, vecin din împrejurarea casei. Nu a spus nimic de frica sotului care este agresiv. In urma cu cateva zile, cand acest bărbat, a avut din nou o tentativa de viol, doar ca de data aceasta, doamna a reusit sa scape, sunând la politie,acestia din urma prinzandu-l in curtea doamnei. Aceasta nu a spus in plângere de la poliție, ce s-a intamplat in urma cu un an, de frica sotului. Intrebarea este urmatoarea: este posibil ca dupa 1 an sa se poata demonstra cumva acel viol? Se poate demonstra ginecologic, psihologic prin sedinte din care sa rezulte trauma trăită sau prin vreun mod??? Si as vrea sa mai stiu, la tribunal este acceptat ca proba testul poligraf?? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 16:11, 7 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Infractiunea de viol se probeaza prin expertiza medico-legala, iar examenul medico-legal trebuie facut de urgenta. Nu se mai poate proba un viol savarsit in urma cu un an.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Tentativa de viol se pedepseste.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Infractiunea de viol este greu de probat, din cauza specificului acestei fapte.Exertiza medico-legala trebuie realizata imediat dupa consumarea faptei.
Dar la infracțiunea de act sexual cu minor constatarea medico legala poate fi facuta mai tarziu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt santajata si amenintata helpmeplease helpmeplease Un baiat are poze cu mine dezbracata si ma ameninta ca o sa le faca publice daca nu fac ce vrea el.(momentan este plecat in Anglia,dar cand o sa vina acasa ... (vezi toată discuția)
Buna. am o intrebare… daca am fost violata acum 5 ani, si nu ... M.T.O M.T.O Buna. Am o intrebare… daca am fost violata acum 5 ani, si nu am depus atunci plangere, oare mai pot acum? (Am certificat Medico legal, nu m am dus la politie ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de viol ?! bianchita bianchita Sunt mama unui baiat de 20 ani acuzat acum 3 zile ca in urma cu aproape 6 luni si-ar fi violat o verisoara de 15 ani in timpul unei plimbari cu masina.El ... (vezi toată discuția)