Draga partener de conversatie,
Cred ca atunci cand ai scris 'agresiune', referindu-te la limbajul si tonul meu, cred ca ai vrut sa spui 'agresivitate' caci nu se poate sa iti fi scapat o astfel de distinctie.
Sfaturile cu privire la canalizarea energiei sunt bine venite! desi marturisesc ca imi canalizez energia, zic eu, in mod productiv. Daca as trece la exemple ar suna 'a lauda de sine'.
Ca in multe alte momente si in acesta cei de alaturi ne-ar putea trage de maneca atunci cand sarim calul, in clipe de mare incarcatura emotionala, e foarte corect si bine venit. Doar ca nu cred ca folosirea unor termeni de tip eticheta, precum 'agresivitate' schimba substanta sau adevarul continute de anumite enunturi, fie ele si sarcastice.
Imi pare bine ca sunteti de acord cu mine ca statutul profesiei, fie avocat,fie medic etc, nu pot cantari la fel cu materiile de esenta, precum civil, penal sau anatomie.
Cu scuzele de rigoare pentru un limbaj frust, repet, ca genul de materie de tip 'statut' e mult mai facil de 'invatat pe de rost' decat materiile fundamentele care implica conexiuni, comparatii, trcerea de la domeniu de definitie la genul proxim etc.
Si tocmai pentru ca nu pot cantari la fel ar trebui ca ponderea notelor in medie sa fie la randul ei diferita!
E ceva nou in asta? Nici vorba. La bacalaureat, oralul si scrisul nu cantaresc la fel. La admiterea la facultatile care iau in calcul media de la bacalaureat aceasta nu este introdusa in calculul mediei de admitere cu aceiasi pondere cu notele de la disciplinele de concurs.
Domnisoara careia i-am raspuns, sarcastic, incerca sa-mi clarifice strafundul abisal al domeniului OEPA pe de o parte, iar pe de alta parte ceea ce intelesese era cum e cu disciplina desen la liceul de informatica.
Imi cer inca odata scuze inainte de a marturisi ca am un soi de credinta in doua lucruri cand vine vorba de alegerea profesiei, oricare ar fi ea.
1.Lista meseriilor e lunga.........deci poti alege orice.
2.Prostia nu e motiv de mila ci de excludere! deci alegeti ce puteti duce.Nu totul se poate invata pe dinafara, har Domnului!
Apreciez sinceritatea raspunsului. Nu obisnuiesc sa dau sfaturi pentru ca fiecare alege ce face si mai ales cum procedeaza pentru a se face inteles. Insa, ca o experienta personala, atitudinea conflictuala directa fata de afirmatiile unei alte persoane nu duc decat la o alta atitudine conflictuala si niciodata nu vei ajunge sa te faci inteles. Ca si tine sunt o persoana impulsiva si pun pasiune in ceea ce fac si, asa cum deja ai observat si tu, sunt deja de acord cu ceea ce ai spus.
Pana la urma, nu exista idee buna sau idee mai putin buna ci doar idee bine prezentata si alta mai putin bine prezentata.
Avand in vedere ca ideea in sine este foarte relevanta realitatii examenului de admitere in profesia de avocat, in locul tau, cred ca as avea sanse mult mai mari de a fi ascultata daca modul in care imi expun ideile ar fi de asa natura incat persoanele sa ralieze la ele si nu sa nu mai raspunda deloc.
Toate cele bune!
P.S. Nu am etichetat persoana drept agresiva ci doar afirmatiile. Nu fac greseala sa imi fac o imagine despre o persoana doar din cateva fraze atent construite
propunere strategie:
1. cerem ca la contestatie sa ni se arate tezele pentru a se putea demonstra aplicarea corecta a baremului.
2.cerem numele celor care au corectat la fiecare disciplina si a celor care corecteaza contestatiile cat si regulamentul desfasurarii corecturii de contestatie.
Contestatiile se corecteaza de catre alti corectori de cat cei initiali. Corectorii trebuie sa aiba calitatea de dascali, nu de avocati. Contestatiile se corecteaza cu tezele resigilate si fara borderoul precedent de notare. Daca nu credeti intrebati in familie sau intre prieteni. Trebuie sa cunoasteti profesori care sa va poata confirma sau nu aceste reguli.
3. Cerem ca macar un reprezentant din partea noastra sa participe macar ca simplu observator la desfasurarea recorectarii. Transparenta procesului de selectie nu e un moft ci o regula care asigura, printre altele, credibilitatea institutiei si procedurii.
Pentru aceia dintre noi carora nu le vor fi admise contestatiile vom formula o strategie pentru mai departe.
Cineva a scris propunerea de a merge la presedintele UNBR. De ce? La Ilie Iordachescu ce are? Nu dansul era cel care venea prin salile de examen? Nu la barou am platit taxa? Nu pe site-ul baroului s-au afisat rezultatele? Nu la sediul baroului se depun contestatiile? Deci: dreptul si obligatia corelativa!!!!!!!!!!!!
Nu poti fi decan doar ca sa-ti postezi foto si interviuri pe site! si intre timp avocatii sa piarda in favoarea notarilor procedura divortului prin acord fara copii minori, si altele......