proastasatului a scris:
propunere strategie:
1. cerem ca la contestatie sa ni se arate tezele pentru a se putea demonstra aplicarea corecta a baremului.
2.cerem numele celor care au corectat la fiecare disciplina si a celor care corecteaza contestatiile cat si regulamentul desfasurarii corecturii de contestatie.
Contestatiile se corecteaza de catre alti corectori de cat cei initiali. Corectorii trebuie sa aiba calitatea de dascali, nu de avocati. Contestatiile se corecteaza cu tezele resigilate si fara borderoul precedent de notare. Daca nu credeti intrebati in familie sau intre prieteni. Trebuie sa cunoasteti profesori care sa va poata confirma sau nu aceste reguli.
3. Cerem ca macar un reprezentant din partea noastra sa participe macar ca simplu observator la desfasurarea recorectarii. Transparenta procesului de selectie nu e un moft ci o regula care asigura, printre altele, credibilitatea institutiei si procedurii.
Pentru aceia dintre noi carora nu le vor fi admise contestatiile vom formula o strategie pentru mai departe.
de acord cu toate punctele de mai sus
totusi,s-a mai cerut si in sesiunile precedente acest lucru,si nu s-a raspuns nici unei propuneri..
in legatura cu punctul 2 : ar fi foarte relevant sa ni se spuna cine sunt cele doua persoane care au corectat,spre exemplu,la drept civil,sau cele 2 persoane care au corectat la oepa (uneori,ptr oepa,s-a vehiculat chiar si numele unuia din prodecani)
in legatura cu borderourile pe care au fost trecute notele lucrarilor: este indiferent acest lucru , din moment ce lucrarile sunt renumerotate si sunt intocmite alte liste . cat despre note...n-ai ce face: ele deja sunt trecute pe lucrari,sub semnatura celor 2 corectori initiali,in rubrica aceea care ocupa jumatate din prima pagina a lucrarii.
asadar,cei ce vor recorecta,vor sti nota initiala acordata,lucru care evident va suprima obiectivismul lor si clar vor tine cont de nota.
probabil ca daca nu le va conveni ceva la ea,sau daca va fi prea mica,nici nu se vor mai obosi sa reciteasca lucrarea.