avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2010
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2010

Stiu ca este mult prea devreme sa vorbim despre modul in care se va desfasura examenul de primire in profesia de avocat 2010 ( Examenul de admitere in Barou), insa fiind adepta proverbului romanesc " Nu lasa pe maine ceea ce poti face azi" va propun sa ne adunam fortele si cunostintele acumulate in cadrul facultatii si sa ne apucam temeinic de invatat .
Deoarece sunt anumite subiecte controversate in tematica examenului de anul acesta, as vrea sa va propun dezbateri pe tema acestora.
Eu pornesc de la tematica examenului din anul 2009. Intrebarea mea este daca trebuie sa ma ghidez in pregatirea subiectelor dupa Noul Cod Penal si Noul Cod Civil sau pot merge pe vechile coduri ?

:Felicitari !!! Pacat ca te multumesti cu o nota asa mica daca stii ce ai facut!:">
Oricum succes in speranta ca vei fi pe viitor un avocat si eventual un corector mai bun si mai corect decit au cei de pina acum!!:luck:
nu stiu cat conteaza nota, conteaza ca am luat examenul, si conteaza ce stiu,ma gandesc ca atunci cand ma voi duce la un interviu pt angajare, voi da un test..nu se vor uita numai la nota:P
Chestiunea cu corectatul la 2 maini e o legenda, ca sa spuna ca s-a respectat regulamenul - asta off the record.
Daca corectau la 2 sau chiar 3 maini cu arbitru ar fi durat cel putin inca 2-3 luni.
De aici sunt amuzante notele cu zecimala para, de parca s-ar fi facut media, cind de fapt nu a fost decat 1 corector
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
Avran Razvan - Cabinet Avocat, Avocat
Pentru Mani Hodea - e adevarat, nota la exam BB nu prea conteaza la interviu, cel putin la o societate mare de avocatura, in orice caz nu nota la OEPA - s-ar putea sa vrea sa vada daca ai terminat intre primii 5-10 universitatea si foaia matricola la materiile care ii intereseaza
avramrazvan a scris:

Chestiunea cu corectatul la 2 maini e o legenda, ca sa spuna ca s-a respectat regulamenul - asta off the record.
Daca corectau la 2 sau chiar 3 maini cu arbitru ar fi durat cel putin inca 2-3 luni.
De aici sunt amuzante notele cu zecimala para, de parca s-ar fi facut media, cind de fapt nu a fost decat 1 corector


Draga Razvan,

Felicitari pentru ce ai scris. Exista insa o parte cu care, cu permisiunea dvs, nu sunt de acord. Sunt profesor de meserie. In toata perioada anterioara anului '89 si probabil si dupa, s-a corectat la 2 maini. Pachetul de teze numerotate se impartea la cei 2 corectori, care fiecare isi corecta pachetul lui, nota pe bordero, si apoi, cand termeniau, pachetele se schimbau intre cei doi corectori. La final, profesorii isi confruntau notele cuprinse in borderouri, si numai cand notele difereau cu mai mult de 1pct, se chema 'un arbitru'. Astfel au fost corectate timp de zeci de ani, inclusiv tezele de la admiterea in facultati cu concurenta acerba in acele vremuri, precum Medicina, Drept, Filologie. Si culmea! Nu dura mai mult de 2 saptamani. De ce? Pentru ca cei care corectau erau dascali de meserie care isi respectau numele si cariera si care cel mai adesea erau prezenti la contestatii pentru a da explicatii. Pentru ca evaluau teze de profesie si nu printre alte activitati, alergand intre instante, intalniri cu clientii, pregatiri de documente, si cand mai ramanea ceva timp, isi mai aminteau si de teze. Pentru ca isi castigau existenta ca dascali si tineau la prestigiul lor. Pentru ca isi asumau notele date si nu se ascundeau in spatele anonimatului, preocupati de cu totul alte lucruri decat de semnatura si nota acordata.Si adesea se spunea: "daca ti-a dat X nota 9 inseamna ca esti intr-adevar bine pregatit' Si astfel numele lui X ca profesor era o reala recunoastere sau o adevarata infirmare, pe care mai nimeni nu se gandea ca ar putea sa o conteste. La fel si meritul studentului sau candidatului care promovase luand o nota mare era un real motiv de mandrie! Afirmatii precum: "Am luat 9 la Ranga" , "Am luat 10 la Busulenga" erau indiscutabile certificate spre cinstea si memoria unor dascali adevarate modele.
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Examen barou februarie Alexandru Focia Alexandru Focia Care este forma subiectelor date la urm examen? In metodologie nu scrie decat ca sunt subiecte grila. Cate variate, cate raspunsuri sunt corect? Unde ar trebui ... (vezi toată discuția)
Admiterea in barou mihaelamiki99 mihaelamiki99 buna ziua ..poate cineva sa ma ajute si pe mine cu mai multe detalii despre admiterea in barou??m-am intors curand din strainatate si nu stiu nimic despre ... (vezi toată discuția)
o regaminte stoja_kiss stoja_kiss Buna ziua m-ar interesa si pe mine sa intru in barou anul acesta 2011 am inteles ca examenul de admitere barou pentru avocatii stagiari este in noiembrie ... (vezi toată discuția)