avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avize, PUZ și scoatere din circuitul agricol pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avize, PUZ și scoatere din circuitul agricol pentru construcții anexe gospodărești ale exploatației agricole situate în extravilan

Bună ziua,

La o plantație agricolă - livadă - pe care urmează să o înființez (momentan este teren agricol nelucrat), doresc să fac împrejmuire și să amplasez 2 containere tip birou, un puț, sistem de irigații și sa fac o groapă impermeabilizată pe post de rezervor pentru stocarea apei de irigații. Toate construcțiile, inclusiv împrejmuirea, se fac fără fundații, tocmai pentru a păstra caracterul temporar al acestora, așa cum este definit și în L. 50/1991. Terenul este arabil, extravilan, POT - procentul
de teren afectată de anexele gospodărești ale exploatației agricole - este de 0,0027% și nu am cerut scoaterea din circuitul agricol prin cererea de C.U.

Întrebările sunt:
1) Este obligatorie scoaterea din circuitul agricol pentru împrejmuire și construirea anexelor gospodărești ale exploatației agricole situate în extravilan? Dacă da, conform cărei prevederi legale?
2) Este corect să mi se ceară PUZ și aviz O.A.R prin CU pentru aceste construcții temporare?

Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2017
Thunderdrinker, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:45, 13 Septembrie 2017
Nu prea vad cum anume o groapa impermeabilizata este constructie temporara... Amplasarea unor containere pe teren, da, insa in mod curent si acestea se amplaseaza pe o placa, cu fundatie si proiect. La fel putul nu poate fi constructie temporara nici daca e in camp, el trebuie sa respecte anumite norme si distante fata de unele obiective.
Nu cunosc daca acestea sunt motivele pentru care vi s-au solicitat acele documente, insa din experienta mea imobiliara, ce ati descris dv. nu sunt chiar constructii temporare.
Si constructiile agrigole, de imbunatatiri funciare, de instalatii tehnice/tehnologice sunt supuse autorizarii, in baza unui plan de amenajare a teritoriului parca se cheama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren extravilan monalisaalina monalisaalina Buna ziua, Exista vreo modalitate pt a fi in legalitate in urmatoare situatie?detin un teren extravilan si as dori sa construiesc o pensiune...cum as putea sa ... (vezi toată discuția)
probleme cu scoaterea din circuitul agricol al unui teren extravilan clau1858 clau1858 Buna seara As dori sa va intreb ce pot face daca am scos din circuitul agricol un teren situat in extravilan si in certificatul de urbanism este mentionat ... (vezi toată discuția)
Terenuri cristea laura monica cristea laura monica ce trebuie facut pentru trecerea unui teren extravilan in intravilan? (vezi toată discuția)