avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara vs Concediu Medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara vs Concediu Medical

Buna ziua,

In data de 21.08.2017 era convocat la sediul societatii angajatul x pentru absentare nemotivata , a primit convocarea dar nu sa prezentat . In data de 22.08.2017 a adus concediu medical pe perioada 21.08-26.08.2017 . Pana la aceasta data nu a mai adus alt concediu medical si nici nu raspunde la telefon sau e-mail .

Va rog sa imi spuneti daca ii pot inceta contractul disciplinar sau daca trebuie sa urmez iarasi pasii de cercetare disciplinara ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:20, 13 Septembrie 2017
Bună ziua!

Prima dată a fost cercetat disciplinar pentru absențte nemotivate într-o perioadă în care avea, de fapt, justificare. În accepțiunea mea, consider că fapta pentru care e cercetat și pentru care a fost convocat este alta, deci procedura trebuie reluată de la zero.
Nu aveti cum sa-i desfaceti dicsiplinar c.i.m., decat dupa efectuarea cercetarii disciplinare potrivit dispozitiilor Codului Muncii.

Prima perioada a fost motivata de concediu medical, deci nu are cum sa fie cercetat disciplinar pentru acea perioda, ci numai pentru perioada de dupa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare potarnichegalbena potarnichegalbena Pt absente nemotivate , in cazul in care angajatul este convocat LA comisie, cim se suspenda pt absente din prima zi de cand a lipsit pana LA data cand este ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat negasit ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea problema: m-am inteles cu o angajata sa ii desfacem contrac tul de munca cu 30 septembrie pentruc a va pleca din tara. Ea a fost ... (vezi toată discuția)
Situatie in preaviz cu concedii medicale si absente nemotivate anymaryh anymaryh Buna dimineata! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : o salariata careia i s-a inmanat notificare restructurare post in iunie 2013, a fost 7 zile la ... (vezi toată discuția)