avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ordonanță clasare dosar penal, ce urmează?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ordonanță clasare dosar penal, ce urmează?

Buna ziua, ca urmare a unui accident de circulatie cu vatamare corporala s-a dispus retinerea permisului de conducere si inceperea urmaririi penale. Persoanele vatamate nu au depus plangere impotriva mea si nu au avut nicio pretentie. Astazi am primit de la Judecatorie o Ordonanta de clasare a dosarului. Cum sa procedez mai departe? Sa merg cu aceasta hartie la politie sau sa astept o instiintare de la politie? Momentan conduc in baza unei dovezi care mai are valabilitate pana la sfarsitul lunii. Sa astept sa expire dovada sau sa ma prezint la politie inainte? La ce sa ma astept, amenda..suspendare carnet 1-3 luni? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ionut.28 , utilizator 21:26, 17 Ianuarie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Clasarea a dispus-o procurorul, nu instanta.
Mergeti cu ordonanta la serviciul rutier si solicitati restituirea permisului.



Fără confirmarea instanței de judecată clasarea procurorului nu produce efecte juridice.
Ordonanta de clasare nu trebuie confirmata de instanta, doar ordonanta de renuntare la urmarire penala.
Înseamnă că enunțul inițial nu corespunde realității.
Acolo se face mențiune despre "judecatorie'.
Documentele primite sunt: Ordonanta de clasare emisa de procuror, Referat cu propunere de clasare formulat de agent politie unde este expusa situatia de fapt iar la final 1. Propunere clasare dosar penal, 2. Cheltuieli judiciare cad in sarcina statului si 3. Solutia se comunica mie ca faptuitor si persoanei vatamate. La final este semnat de catre Organ de cercetare penala_ Agent sef adjunt de politie.
Indrumati-ma mai departe, va rog!
Scuze, Ordonanta este emisa de Parchetul de pe langa Judecatoria X iar referatul cu propunere de clasare de catre Inspectoratul de politie.

Alte discuții în legătură

Remorca neînmatriculată - dosar penal Cosminbar Cosminbar Buna seara. Am fost prins în noiembrie 2016 tractând o remorca neînmatriculată pe un drum comunal. S-a întocmit dosar penal, parchetul a dat NUP, ... (vezi toată discuția)
Accident rutier costel_gr2013 costel_gr2013 daca procurorul claseaza cauza fara a specifica ca se suspenda permisul de conducere ,politia mai are dreptul de al suspenda? (vezi toată discuția)
Vatamare corporala pe trecerea de pietoni Luciano_rom Luciano_rom Cat timp se suspenda permisul de conducere pentru un accident usor ( 0 zile de spitalizare si fara plangere ) pe trecerea de pietoni ? (vezi toată discuția)