avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum pot obtine dubla cetatenie italiana romana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum pot obtine dubla cetatenie italiana romana

Sunt nascuta in România si acum 13 ani am obținut cetățenia italiana prin căsătorie. Doresc sa obțin si pe cea romană ca sa am dubla cetățenie. Ce trebuie sa fac? Va multumesc! Marilena Gabriela Bailesteanu.
Cel mai recent răspuns: Marilena Gabriela Bailesteanu , utilizator 22:27, 15 Septembrie 2017
Doriti sa redobanditi sau sa dobanditi cetatenia romana?
Ati spus ca pe cea italiana ati dobandit-o acum 13 ani. Pana atunci care era cetatenia dvs?
doresc sa redobândesc cetățenia romană mentinand-o si pe cea italiana! Sa am dubla cetățenie. Va multumesc!

Doriti sa redobanditi sau sa dobanditi cetatenia romana?
Ati spus ca pe cea italiana ati dobandit-o acum 13 ani. Pana atunci care era cetatenia dvs?

Se poate redobandi.
Actele se depun la la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, personal sau prin mandatar/avocat (atunci cand prezenta personala nu este posibila din motive temeinic justificate)
Nu exista taxe daca pierderea cetateniei a fost din motive neimputabile, sau taxe de pana in 200 lei daca a fost din motive imputabile solicitantului.

Ultima modificare: Vineri, 15 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
va multumesc pentru răspuns si pentru amabilitatea dumneavoastră!

Se poate redobandi.
Actele se depun la la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, personal sau prin mandatar/avocat (atunci cand prezenta personala nu este posibila din motive temeinic justificate)
Nu exista taxe daca pierderea cetateniei a fost din motive neimputabile, sau taxe de pana in 200 lei daca a fost din motive imputabile solicitantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea cetateniei romane nadia14 nadia14 buna ziua, sunt din Moldova, daca poate cineva sa ma ajute, sunt in Romania de aproape 8 ani (4 liceu +facultate in curs) momentan sunt in prenatal,sunt ... (vezi toată discuția)
Cetatenie italiana SuciuElena SuciuElena Buna tuturor , Numele meu este Suciu Elena , am dubla cetatenie (Romana + Italiana) , am 2 copii , cetateni romani si as dorii sa stiu daca se poate si ar ... (vezi toată discuția)
Dobandire cetatenie romana elli31 elli31 Sunt casa torita cu un cetatean roman de 10 ani, de 6 ani am permis de sedere, unde trebuie sa imi depun actele pt cetatenie, tre sa merg la Bucuresti? sau pot ... (vezi toată discuția)