avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reglementarile OUG 53/2017
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reglementarile OUG 53/2017

Avand in vedere reglementarile art.119 cu privire la evidentierea orelor de munca prestate zilnic de angajat am nevoie de o lamurire. Pt. un salon cosmetic care are activitate mai intensa la safarsitul saptamanii, adica sambata si in care angajatele presteaza mai mult de 8 ore, pot trece in condica perioada lucrata, iar cele 2 zile de repaus saptamanal sa fie acordate in zilele urmatoare (adica duminica si luni), iar pt. pastarea normei de lucru a lunii sa apresteze mai putine ore in zilele de marti miercuri,joi, astfel incat sa respecte norma de lucru a lunii????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:04, 14 Septembrie 2017
Ceea ce doriti dvs , mai intai, trebuie sa aveti mentionat in c.i.m., durata timpului de munca inegala.

De exemplu, marti , miercuri , joi sa lucreze cate 6 ore/zi , iar vineri sa lucreze 12 ore /zi, sambata 10 ore/zi.

Daca lucreaza sambata, atunci duminica si luni va avea repausul saptamanal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate program 12/24 - 12/48 Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, am nevoie de ajutor... in exprimare #-o Cum explic cuiva de ce nu e legal 12/24... si atat si ca trebuie sa fie 12/24, 12/48, va rog? (vezi toată discuția)
Despre serviciul de noapte marcus68 marcus68 Lucrez in privat...Dupa tura de noapte , luni , marti , miercuri , joi(de 8 ore),vineri mi se da liber...sambata -duminica fiind repausul obligatoriu...este ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim pentru timp partial bubuxyz bubuxyz Buna ziua, Am contract de munca cu timp partial 4 ore/zi 20 ore/saptamana. Pentru a aduce modificari la CIM pentru a reflecta timpul de lucru 1 zi cu 1 zi ... (vezi toată discuția)